#būsimvienoti ⟩ Datorspeciālists labo lietotus datorus, lai dāvinātu tos skolēniem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter.com

Datorspeciālists Māris Kalējs jau trešo nedēļu remontē un instalē programmas lietotos datoros, lai tos tālāk nodotu skolēniem mācību vajadzībām. Ņemot vērā, ka datoru trūkums joprojām ir milzīgs, Māra brīvprātīgais darbs ir ļoti pieprasīts, vēsta raidījums "900 sekundes".

Pirms trīs nedēļām izdzirdot par to, ka daudziem skolēniem nav datoru attālinātajām mācībām, Māris nolēma salabot savas ģimenes nestrādājošos datorus un uzdāvināt tos skolēniem.

"Man zem galda stāvēja trīs gabali portatīvie, savi un sievas vecie. Izliku "Facebook" un "Twitter", ka piedāvāju skolēniem," raidījumam stāsta Māris.

Tomēr tas bija tikai sākums. Māris ieraudzīja, ka datoru trūkums ir tiešām milzīgs. Tāpēc viņš nolēma savus pakalpojumus piedāvāt sociālajos tīklos. Tagad ar Māra salabotajiem datoriem skolēni mācās daudzviet Latvijā.

"Rēzekne, Smiltenē vairāki, Raunā divi, Liepājā, Dobelē, Tukumā pieci aizgājuši, tepat uz Baldoni 5 datori aizgājuši," stāsta Māris.

Māris piebilst, ka pēdējā laikā skolēnu ģimenes kļuvušas izvēlīgas, daudzi vēlas tikai un vienīgi klēpjdatorus. Neskatoties uz to Māris ir pārliecināts, ka visiem datoriem saimnieki atradīsies.

Tomēr uz jautājumu vai labdarības remontu Māris domā pamest pavisam, datoru meistars viennozīmīgu atbildi nedod. Iespējams tāpēc, ka joprojām daudziem skolēniem nav pilnvērtīgas iespējas mācībām attālināti.

Video: Raidījuma "900 sekundes"sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu