"Amazon" atlaiž vēl divus darbiniekus, kuri kritizēja darba apstākļus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Amazon" kurjers Covid-19 pandēmijas laikā.
"Amazon" kurjers Covid-19 pandēmijas laikā. Foto: AFP / Scanpix

E-komercijas milzis "Amazon" otrdien, 14. aprīlī, paziņojis, ka "vairākkārtēju iekšējo vadlīniju pārkāpumu dēļ" atlaisti divu darbinieka, kuri kritizēja darba apstākļus uzņēmuma noliktavās, vēsta aģentūra "Reuters".

Emīlijas Kaningemas un Marena Kostas atlaišana notikusi divas nedēļas pēc tam, kad "Amazon" atlaida Kristianu Smolzu, kurš sarīkoja demonstrāciju laikā, kad atradās karantīnā.

Uzņēmums ASV izpelnījies plašu kritiku par drošību un darba apstākļiem noliktavās, piegādes un tirdzniecības nozarēs pēc tam, kad tika ziņots par vairāku darbinieku saslimšanu ar Covid-19. "Amazon" darbinieki protestējuši arī citās valstīs.

Uzņēmums pauda, ka atbalsta "jebkura darba ņēmēja tiesības kritizēt darba devēja radītos darba apstākļus, bet tas nesniedz imunitāte pret visām iekšējām vadlīnijām".

Pasaulē lielākais tiešsaistes tirgotājs steidz atjaunināt drošības noteikumus, nodrošināt noliktavu funkcionēšanu un izsūtīt nepieciešamās preces pircējiem, kuriem valdības likušas palikt mājās, lai apturētu koronavīrusa izplatību.

Martā Ņujorkas mērs Bils de Blazio lika pilsētas Cilvēktiesību Komisijai izmeklēt Smolza izteiktās apsūdzības.

Pieci Demokrātiskās partijas likumdevēji pagājušajā nedēļā nosūtīja uzņēmumam vēstuli, kurā arī taujāts par izvirzītajām apsūdzībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu