Ķengaragā policija notver pieredzējušu somiņu zagli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sieviete uz gājēju pārejas. Ilustratīvs attēls.
Sieviete uz gājēju pārejas. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Ceturtdien, 9. aprīlī, Rīgā, Ķengaragā, kāda kundze stāvēja pie sava nama kāpņu telpas un grasījās iet iekšā. Taču negaidot pie viņas piesteidzās nepazīstams vīrietis, izrāva no rokām somu, kurā iekšā atradās pensija, un aizbēga. Sieviete sāka kliegt, kas piesaistīja apkārtējo iedzīvotāju uzmanību, un atsaucīgie aculiecinieki tūdaļ izsauca Valsts policiju.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas patrua un Rīgas Ķengaraga iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargi. Policisti noskaidroja iespējamās vainīgās personas pazīmes un devās viņu meklēt pa tuvāko apkārtni. Drīz vien netālu no nozieguma vietas policisti atrada un aizturēja aizdomās turēto vīrieti.

Aizturētais ir dzimis 1980. gadā un iepriekš vairākas reizes sodīts par rokassomiņu zādzībām un narkotiku lietošanu. Pēdējo reizi no cietuma vīrietis atbrīvots pavisam nesen. Jāpiemin, ka vīrietis vaļsirdīgi atzinās vēl divās somiņu zādzību epizodēs, kas izdarītas nesen Ķengaragā. Turklāt policisti arī 2. aprīlī bija aizturējuši vīrieti par somas zādzību šajā pašā mikrorajonā.

Ņemot vērā, ka vīrietis jau iepriekš vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem noziegumiem, 9. aprīlī viņam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu