Rīgā par distances neievērošanu trīs sarunu biedriem piemērots 100 eiro sods (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pašvaldības policija (RPP) trīs sarunu biedriem par distances neievērošanu pagalmā piemērojusi katram 100 eiro sodu, aģentūru LETA informēja RPP.

Ceturtdienas vakarā policijas patruļa Salacas ielā pamanīja trīs vīrieši kompāniju, kuri stāvēja daudzdzīvokļu nama pagalmā un sarunājās. Valstī noteiktā divu metru distance šajā gadījumā nebija ievērota.

Sarunas laikā vīrieši policistiem pauda neizpratni par aizliegumu pulcēties trijatā. Turklāt viens no vīriešiem informāciju par vīrusa izplatību nosauca par viltus ziņām un apgalvoja, ka arī informācija par bojāgājušajiem pasaulē ir nepatiesa.

Savu viedokli pārkāpējs pamatoja ar skaidrojumu "tā vienkārši ir". Kad kārtības sargs jautāja, kādēļ kompānija neievēro ierobežojumus, pārkāpējs atbildēja, ka "nevēlas komentēt stulbumu".

Uz šādu atbildi policists pārkāpējiem paskaidroja, ka viņiem ir tiesības ticēt, kam vien viņi vēlas, taču tas neatbrīvo no pienākuma ievērot valstī noteiktos ierobežojumus.

Ņemot vērā pārkāpēju bezrūpīgo attieksmi pret ierobežojumiem, policisti nolēma katram piemērot 100 eiro naudas sodu.

Līdz šim RPP par fiziskas distancēšanās neievērošanu noformējusi 202 protokolus. Lielākoties piemērots minimālais - desmit eiro - sods. 

Lemjot par soda apmēru, policisti vērtē ne tikai pārkāpuma apstākļus, bet arī pārkāpēju attieksmi pret izdarīto.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu