"Lai tiktu mājās, pēc 14 dienām karantīnā vajadzēja četrus negatīvus testus." Latviešu stjuarte dalās stāstā par situāciju Apvienotajos Arābu Emirātos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Covid-19 radītās krīzes laikā ceļošana apstājusies gandrīz pilnībā un darba šajā nozarē nav ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē. Stjuarte Anna ikdienā strādāja Apvienoto Arābu Emirātu nacionālajā lidsabiedrībā un pašlaik krīzes laikā apmetusies Abu Dabi, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Sieviete atzīst, ka tik ilgi vienā vietā viņa vēl nebija palikusi ilgu laiku. AAE atklāti gandrīz 9000 Covid-19 inficēšanās gadījumu un tur regulāri dezinficē ielas.

Anna ir no Liepājas, bet jau četrus gadus meitene dzīvo Abu Dabi, kur strādā "Etihad Airways". Viņas dzīve tāpat kā daudziem citiem ir krasi mainījusies.

Par Covid-19 uzliesmojumu Ķīnā lidsabiedrībā strādājošie sākuši uztraukties jau janvārī. Vairums ķīniešu, kuri apmeklēja Itāliju vai citas Eiropas valstis, lidoja tieši caur Abu Dabi. Sākotnēji neviens neparedzēja, ka pasaules lidsabiedrība pilnībā apstāsies. Annas pēdējais reiss bija 25. martā no Īrijas galvaspilsētas Dublinas.

"Pēdējie reisi biji stresa pilni. Visi kolēģi bija satraukušies. Visiem bija jāvelk maskas un cimdi. Astoņas stundas bija diezgan grūti nostrādāt maskā un cimdos, jo rokas svīda. Visu laiku bija jādezinficē rokas. Visu laiku bija saspringums un nevarēja mierīgi strādāt," atcerējās Anna.

"Cilvēki mums ļoti pateicās. Tas bija tik aizkustinoši, ka asaras acīs bija. Pasažieri bija ļoti pateicīgi par mūsu darbu," stāsta Anna.

Visiem lidsabiedrības darbiniekiem pēc katra lidojuma esot veikts Covid-19 tests. Vairākiem latvietis kolēģiem tika arī apstiprināta saslimšana ar Covid-19. Tie cilvēki tika hospitalizēti un ievietoti atsevišķās palātās.

"Pēc 14 dienām četras reizes ir jāsaņem negatīvs tests un tad tu tiec transportēts uz nometni, kur cilvēkiem jāuzturas vēl kādu laiku. Tikai tad ir iespējams doties mājās," stāstīja stjuarte.

Pašlaik nav zināms, kad dīkstāvē esošie darbinieki atkal varēs atgriezties darbā, jo situācija mainoties ik dienu. Visiem pasažieriem, kuri atgriezās no lidojumiem, uzņēmums nodrošināja visu nepieciešamo. 

"Kopumā mēs esam 5000 stjuarti, neskaitot ofisa darbiniekus. Par velti mums piegādāja ēdienu trīs reizes dienā," sacīja Anna.

Kaut arī Anna pieradusi daudz ceļot un pēdējo četru gadu laikā nevienā pilsētā tik ilgi nebija uzturējusies, stjuarte lieki laiku netērē - meitene lasa grāmatas, gatavo ēst un vingro.

Ejot uz veikalu, obligāti jānēsā sejas maska. Kārtību uz ielām uzraugot policija. Kad ielās tiek veikta dezinfekcija, visiem tiek izsūtīti paziņojumi. Sieviete cer, ka ieviestie ierobežojumi palīdzēs apturēt koronavīrusa tālāko izplatību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu