Handbolistiem nebūs iespējas cīnīties par iekļūšanu PČ finālturnīrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Handbola federācija (EHF) izpildkomiteja video konferencē piektdien izlēma atcelt 2021.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra "play-off" pirmās kārtas spēles, kurās Latvijas izlasei jūnija vidū bija paredzēta cīņa ar Izraēlu, un pasaules čempionātam izvirzīt komandas, kuras bija labākās Eiropas čempionātā, slēdzot iespēju uz Pasaules čempionātu tikt Latvijai, ziņo EHF.

Piektdien EHF lēma par virkni Covid-19 dēļ iekavēto pasākumu. To vidū bija arī 2021.gada pasaules čempionāta vīriešiem kvalifikācijas turnīrs.

EHF izlēma atlikušās Eiropas kontinenta izslēgšanas spēles gan pirmajā kārtā, kurā Latvijai bija jātiekas ar Izraēlu, gan otrajā kārtā atcelt.

Delegāti uz pasaules čempionātu tika noteikti pēc ieņemtajām vietām 2020.gada Eiropas meistarsacīkstēs.

Tādējādi pasaules čempionātam Ēģiptē kvalificējas šādas komandas: Slovēnija, Vācija, Portugāle, Zviedrija, Austrija, Ungārija, Baltkrievija, Islande, Čehija un Francija.

Spānija, Horvātija un Norvēģija kā trīs labākās šī čempionāta komandas jau ir kvalificētas pasaules čempionātam, bet Dānija uz Ēģipti brauks kā pašreizējā čempione.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu