Video Vecums ir tikai skaitlis - 94 gadus veca vingrotāja, kura joprojām uzstājas ar priekšnesumiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Johanna Kvāsa
Johanna Kvāsa Foto: AFP / Scanpix

Vingrošanas sportā par "pensionēšanās" vecumu bieži vien tiek uzskatīts jau 20 gadu slieksnis. Bet allaž ir arī izņēmumi. 94 gadus vecā vāciete Johanna Kvāsa joprojām lieliski spēj izpildīt dažādus vingrošanas elementus.

Kā ziņo portāls "Championat", Kvāsa ir dzimusi tālajā 1925. gadā vingrotāju ģimenē. Ar šo sportu meitene sākusi nodarboties jau agrā bērnībā, bet panākumi uzreiz neesot gūti.

Pirmajās nopietnajās sacensībās Kvāsa piedalījusies, kad viņai bija deviņi gadi, tiesa, bez izciliem rezultātiem, un pavisam drīz sākās Otrais pasaules karš, kura dēļ meitenes sporta karjerā iestājās pauze.

Pēckara laika Austrumvācijā tika aizliegta vingrošana, līdz ar to Kvāsai bija jāmeklē citi varianti, kā nodarboties ar sportu. Savu jauno aicinājumu sieviete atrada handbolā, kļūstot pat par savas valsts čempioni.

Protams, pēc vingrošanas lieguma atcelšanas Kvāsa atgriezās pie iemīļotā sporta, tiesa, jau kā trenere. Viņas gādīgajā uzraudzībā izauga vairāki valsts čempioni. Tāpat viņa arī gatavoja vingrotājas olimpiskajām spēlēm, paralēli turpinot skolotājas darbu vietējā skolā.

Kas attiecas uz vingrotājas privāto dzīvi, Kvāsa apprecējās, laida pasaulē trīs meitas. Šķiet, ka par vingrošanu bija pienācis laiks aizmirst, taču mīlestība pret sporta veidu, ko sieviete bija pazinusi jau kopš bērnības, ņēma virsroku.

Kvāsa piedalījās veterānu vingrošanas sacensībās, kad bija jau 56 gadus veca. Tikai 47 gadus pēc debijas iemīļotajā sportā vāciete beidzot izcīnīja godalgu.

Vēl spožāku mirkli vāciete piedzīvoja 2012. gadā, kad viņa bija jau 86 gadus veca. Vingrotāja tika uzaicināta uz Pasaules kausa posmu, lai sniegtu paraugdemonstrējumus. Video ar vingrotājas uzstāšanos toreiz izpelnījās vairākus miljonus skatījumu platformā "Youtube".

Turklāt Kvāsa ar šo uzstāšanos nonāca arī Ginesa rekordu grāmatas ailēs kā planētas vecākā aktīvā vingrotāja. Eksperti apliecināja, ka Kvāsa patiešām ir dzimusi 1925. gadā, apklusinot skeptiķus, kuri uzsvēra, ka tādā vecumā vairs neesot iespējams sniegt tik iespaidīgus priekšnesumus.

Joannai ir liela ģimene - četri mazbērni, pasaulē ir nākuši arī mazmazbērni, bet laika viņu audzināšanai vācietei esot maz. Vingrotāja apceļo pasauli, priecējot skatītājus ar saviem pārsteidzošajiem priekšnesumiem.

Video: Johanas Kvāsas priekšnesums

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu