Gadiem ilgi krātā iedzīve aizgāja postā. Ģimene Rundāles pusē lūdz līdzcilvēku palīdzību pēc ugunsgrēka (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls.
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rundāles pusē sestdien, 25. aprīlī, nakts aizsegā mājā izcēlās plašs ugunsgrēks, kas līdz ar celtni nopostīja visu iedzīvi. Šobrīd cilvēki mitinās pie radiniekiem un lūdz apkārtējo palīdzību īpašuma sakopšanai un atjaunošanai, vēsta raidījums "Degpunktā".

Sadzīves mantu kaudze ir viss, ko izdevās paglābt no liesmām – pārējā gadiem ilgi krātā iedzīve aizgāja postā sestdienas nakts ugunsgrēkā. Nelaime Tarvānu ģimenei piezagās nemanot, kad saimnieki gulēja salda miegā. Īsi pirms plkst. 2 Raivi pamodināja dīvaini trokšņi, kas nāca no viesistabas.

Redzot biedējošo ainu, Raivis saprata, ka palīdzēt dēlam vairs nevar, sekoja zvans glābšanas dienestam.

Kamēr ugunsdzēsēji traucās uz adresi, Raivim iezvanījās mobilais telefons, tas bija viņa dēls. Vīrietis varēja atviegloti nopūsties, jo jaunietis paziņoja, ka mājās nemaz neatrodas – viņš aizkavējies pie drauga Rīgā, vēsta raidījums.

Ugunsgrēks, kas sākotnēji izcēlās pirmajā stāvā, pārmetās uz bēniņiem un plosīja ēkas jumtu. Pēc Raivo teiktā, glābējiem, lai savaldītu postažu, bija kārtīgi jāpiepūlas. Turklāt trūka ūdens, bet viena no autocisternām pie dīķa iestrēga dubļos. Palīgā tika atsūtītas papildu ekipāžas no tuvākajiem posteņiem.

Liesmu dzēšana notika līdz pat rītam, un uguns nodarītie zaudējumi ir lieli. Izdeguši 300 kvadrātmetru.

Šobrīd saimniekiem ir jādomā par ēkas atjaunošanu, taču nepieciešami lieli līdzekļi, bet īpašums nebija apdrošināts. Ģimene cer uz cilvēku palīdzību grūtā brīdī. Organizācija "Pēc ugunsgrēka" ir atvērusi labdarības tālruņus ar mērķi palīdzēt Tarvānu saimei.

Viens zvans uz numuru 90067088 izmaksās 1,42 eiro. Ja kāds var ziedot lielāku summu, tad tiek aicināts zvanīt uz numuru 90006860. Maksa par zvanu 4,27 centi.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu