Video "Šķiet, ka Konors pat raudāja." Lietuvas MMA cīkstonis stāsta, kā sagādāja pirmo zaudējumu slavenajam Makgregoram (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors
Konors Makgregors Foto: AFP / Scanpix

Konora Makgregora spilgtajā karjerā ir vien četri zaudējumi. Teju visi jaukto cīņas mākslu (MMA) fani atceras cīkstoņa zaudējumus Neitam Diazam un Habibam Nurmagomedovam. Bet īram viņa karjeras pašā sākumā zaudējumu sagādāja arī Lietuvā dzimušais Artjomijs Siķenkovs.

Sarunā ar "Eurosport" lietuvietis sniedza nelielu ieskatu 2008. gada cīņā, kurā no viņa rokas krita tobrīd vēl nezināmais Konors Makgregors.

Abi cīkstoņi oktagonā tikās 2008. gada 28. jūnijā, pārstāvot "Cage of Truth" organizāciju. 20 gadus vecajam Makgregoram šī bija viņa profesionālās karjeras trešā cīņa, savukārt Siķenkovs līdz šim duelim oktagonā profesionālajā līmenī bija izgājis deviņas reizes. Šajā duelī Siķenkovs ar rokas laušanas paņēmienu jau pirmajā raundā piespieda īru padoties.

Lietuvietim tika lūgts pastāstīt, kā viņš nonācis vienā oktagonā ar Makgregoru.

"Mans aģents cīņas piedāvājumu atrada kādā no īru forumiem. Tajā laikā Īrijā biju aizvadījis jau vairākas cīņas, ieņēmu pietiekami augstu vietu reitingā, bet daudzi manas uzvaras uzskatīja par veiksmīgu sagadīšanos. Arī mans ārējais izskats ne īpaši atgādināja cīkstoni. Cīņas organizatori vēlējās, lai jaunie sportisti uz mana rēķina pakāpjas rangā, bet pārrēķinājās," stāstīja Siķenkovs.

Lietuvietis atklāja, ka cīņas iniciators bijis arī Makgregora leģendārais treneris Džons Kavana: "Konora treneris bija redzējis vienu no manām cīņām, uzskatīja, ka man tikai paveicies, un nolēma organizēt cīņu ar 19 gadus veco Makgregoru. Man jau tāda attieksme patika."

Tāpat cīkstonim tika vaicāts, vai cīņa, viņaprāt, bijusi godīga. Lietuvietis atbildēja, ka, viņaprāt, ne sevišķi: "Pirms cīņas visi svērās uz vieniem un tiem pašiem svariem. Tad zālē ienāk Konors, un viņa treneris noliek citus svarus. Makgregora svars bija 67,5 kilogrami, un viņam lika novilkt bikses. Pēkšņi viņa svars bija par kilogramu mazāks. Es vēl nodomāju: "Nu gan smagas bikses!" 

"Katrā ziņā es teiktu, ka cīņas dienā viņš bija aptuveni septiņus kilogramus smagāks par mani," turpināja Siķenkovs.

Nav noslēpums, ka Makgregors pirms cīņām preses konferencēs ar dažādiem apvainojumiem mēģina psiholoģiski ietekmēt pretinieku. Bet tā tas neesot bijis vienmēr.

"Sevišķu apvainojumu nebija. Viens no maniem paziņām teica, ka pirms cīņas Makgregors esot nosolījies mani uzveikt pirmajā raundā. Viņš toreiz bija ļoti jauns, bet tāda vecuma cīkstoņi allaž ir agresīvi, kompensējot bailes un uztraukumu. Svarīgākais ir tas, ko tu parādi oktagonā. Tur uzreiz ir redzams, kurš ir tikai balamute, bet kurš patiesi cīnītājs," atcerējās cīkstonis. 

Pēc lietuvieša stāstītā, Makgregors zaudējumu esot uzņēmis ļoti smagi: "Bija redzams, ka viņš ļoti pārdzīvo. Šķiet, ka Konors pat raudāja. Cik man zināms, pēc šā zaudējuma viņš veselu gadu netrenējās. Varbūt paņēma pauzi, lai sakārtotu domas."

Siķenkovs atminējās, ka par šo cīņu viņa honorārs bijis aptuveni 400 vai 500 eiro. Tāpat cīkstonis neslēpa, ka uzvara pār Makgregoru viņam palīdzējusi karjeras kontekstā: "It kā karjeru esmu noslēdzis, bet reizi pa reizei man vēl zvana ar piedāvājumiem piedalīties turnīros. Esmu uzstādījis honorāra līmeni, zem kura neeju. Protams, par to varu pateikties uzvarai pār Makgregoru."

Kamēr Makgregors savas karjeras turpinājumā kļuva par, iespējams, visu laiku spilgtāko UFC zvaigzni, izcīnot čempiona jostas divās dažādās svara kategorijās, Siķenkova karjera risēja radikāli atšķirīgā gultnē. Lietuvietis pēc uzvaras pār Makgregoru izcīnīja vēl piecas uzvaras pēc kārtas. Taču kopumā nākamajā 21 duelī pēc vēsturiskā panākuma Siķenkovs triumfēja vien astoņas reizes. Pēdējo cīņu lietuvietis aizvadīja 2016. gadā, piedzīvojot zaudējumu, kurš bija jau viņa piektais pēc kārtas.

Video: Makgregora un Siķenkova cīņa

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu