VP Daugavpils iecirknis par pilsētas mēra Elksniņa viesošanos bērnunamā uzsācis administratīvo lietvedību (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

"Bērnu bučošana" politikas teorijā tiek apzīmēta kā politiķu prakse krāt balsis, pozējot fotogrāfijās kopā ar dažādiem bērniem. Metode ir veca, bet joprojām iedarbīga, ka politiķi nevēlas no tās atteikties. Arī šobrīd, kad Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija, ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš pats publicējis savā oficiālajā "Facebook" kontā fotogrāfijas, kurās viņš kopā ar savu vietnieku Jāni Dukšinski, bērnu nama "Priedītes" bērniem un darbiniekiem dzer tēju un mielojas ar svētku kūku.

Kā redzams attēlos, tad ne divu metru distance, ne citi drošības pasākumi netiek ievēroti.

Vizītes iemesls esot bijis tāds, ka amatpersonas pirms svētkiem nogādājušas bērnu namam torti. Daugavpils vicemērs Jānis Dukšinskis telefonsarunā atzina, ka to būtu bijis iespējams izdarīt arī drošākā veidā.

"Nu, iespējams. Mēs varbūt kaut kā ātrumā to palaidām garām, ņemot vērā to, ka šie bērni visu laiku tāpat dzīvo kopā. Viņi tur dzīvo kā ģimenē. Mēs kā amatpersonas tikai iebraucām uz laiku nodot torti un viss. Tas bija varbūt darba jautājumā gandrīz," sacīja Dukšinskis.

"Mēs tur bijām tikai dažas minūtes. Viņi sāka tēju dzert, mēs apsēdāmies, pateicāmies un aizbraucām uzreiz," sacīja Dukšinskis.  

Elksniņš atteicās komentēt šo gadījumu. Aizkadra sarunā viņš skaidroja, ka bērnu namu apmeklējis darba pienākumu ietvaros.

Valdības noteikumi patiešām ļauj darba vai dienesta pienākumus veikšanas laikā neievērot divu metru distanci. Tiesa, piemēram, domes sēdes un komiteju sanāksmes Daugavpils dome izvēlējusies rīkot attālināti.

Valsts policijas Daugavpils iecirknis par politiķu viesošanos bērnunamā uzsācis administratīvo lietvedību.

Veselības ministres Ilzes Viņķeles ieskatā Daugavpils mērs izvēlējies nepiemērotu laiku šādai sava tēla spodrināšanai.

"Par amatpersonu vēlmi epidēmijas laikos arī paspodrināt spalvas ar bildēm un stāstiem par labiem darbiem - cilvēciski tas ir saprotami, bet amatpersonai ir jārāda piemērs arī caur savu rīcību. Šajā gadījumā ļoti rūpīgi jāvērtē, vai tā bilde ir tik ļoti vajadzīga," sacīja ministre.

"Ja notiek kāda avārija, ūdensvads plīst, vai mājas stūris nobrūk, tad, protams, domes vadītājam jābūt klāt notikuma vietā. Ja jūs vēlaties nodot bērnu aprūpes iestādei, slimnīcai vai pansionātam kūku, tad var iztikt bez klātbūtnes," sacīja veselības ministre.

Vienlaikus ministre gan piebilda, ka līdz šim Daugavpils pašvaldības rīcība epidēmijas apkarošanā bijusi ļoti atbildīga. Arī pēc SPKC apkopotās statistikas Daugavpilī ir zemākie saslimstības rādītāji valstī – 10,9 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.  

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu