Haiti Futbola federācijas prezidents tiek apsūdzēts izvarošanā un seksuāla rakstura uzbrukumos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Haiti policija izmeklē apsūdzības izvarošanā un seksuāla rakstura uzbrukumos, kuros par vainīgo tiek uzskatīts valsts futbola federācijas vadītājs Ivss Žans Barts.

Pats Barts sarunā ar ziņu aģentūru AFP piektdien norādīja, ka nav vainīgs un vēlas ātrāk atrisināt šo lietu.

"Vienīgais veids, kā likt punktu šim skandālam, ir ielūkoties tajā un atrast patiesību," teica Haiti Futbola federācijas galva.

Pagājušajā nedēļā Lielbritānijas laikraksts "The Guardian" vēstīja, ka pēdējo piecu gadu laikā Barts ir izvarojis vairākas mazgadīgas meitenes un vēl lērumam uzmācies. Visi upuri dzīvojuši netālu no Portoprensas esošajā futbola akadēmijā.

Laikraksts vēsta, ka pēdējās divas meitenes, kuras cieta no izvarošanas, bija spiestas veikt spontānos abortus. Citas cietušās laikrakstam atklāja, ka amatpersona parūpējusies, lai upuri par notikušo vispār nerunātu.

Cietušajām palīgā steigušās sieviešu advokātu grupas "SOFA" un "Kay Fanm".

"Šīs meitenes nebija pasargātas no seksa mežoņiem. Tāpat viņas neaizsargā arī tiesībsargājošās instances," teikts abu kompāniju kopējā paziņojumā.

Iepriekš internetā bija pieejami video, kuros redzams, ka Barts netikli pieskaras mazgadīgai meitenei. Vēl citā videomateriālā Barts intervijā ar kādu audzēkni visu sarunas laiku roku turējis uz viņas pleca.

Intervijas video Barts atspēkoja ar runām, ka tas bijis tēvišķs atbalsts meitenei, kura nesen bijusi pārbaudīties Francijas vienā no vadošajām futbola akadēmijām Lionas "Olympique".

Pats Barts arī atklāja, ka reģiona advokāts viņu izsaucis uz tiesu, kas paredzēta ceturtdien.

"Šis viss ir liels skandāls bez upuriem, saņemtiem iesniegumiem, pamatotām apsūdzībām un pierādījumiem," skaidroja futbola federācijas prezidents, kurš šajā amatā strādā jau 20 gadus.

Tikmēr sieviešu tiesību aktīviste Paskāla Solahesa norādīja, ka daudzas sievietes Haiti klusē par šādiem gadījumiem, jo baidās no atriebības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu