"13 gadus dzīvoju ASV un valsts nenovērtē, ko daru tās labā." Mediķei, kura ārstē Covid-19 pacientus, noraida zaļās kartes pieteikumu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

ASV, Ņujorkā kāda ārste, kura aprūpē Covid-19 inficētos pacientus, atklājusi, ka joprojām nav atguvusies pēc pārsteidzošās ziņas - viņas pieteikums zaļajai kartei tika noraidīts, ziņo raidorganizācija CNN.

"Katru dienu es riskēju ar savu dzīvību, lai palīdzētu ASV iedzīvotājiem. Man nav sapratnes, kāpēc attiecīgie dienesti man nepalīdz un neredz vērtību tajā, ko es daru valsts labā," sacīja ārste Džūlija Iafrate.

Sieviete ikdienā strādā Kolumbijas Universitātes medicīnas centrā. Ārste atzīst, ka pati brīvprātīgu vēlējusies palīdzēt ārstēt Covid-19 pacientus.

Iafrate ASV dzīvo jau 13 gadus, bet valstī ieceļoja no Kanādas. Viņa ir pabeigusi rezidentūru Mejo klīnikā un izmācījusies par sporta ārsti. 

Pirms dažām dienām sieviete saņēma nepatīkamu ziņu no ASV Pilsonības un migrācijas dienesta - viņas pieteikums zaļajai kartei tika noraidīts. "Es biju apjukusi. Visi mani draugi, kolēģi un ģimene bija šokēti. ASV valsts prasa, lai esmu profesionāle savā jomā un es tāda esmu."

Sieviete nolēmusi apelēt par šādu lēmumu. Viņa neslēpa, ka pirmo reizi dzīvē jūtas bezspēcīga.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu