No 2021. gada ārvalstniekiem būs nepieciešama vienota elektroniskā vīza, lai apceļotu Krieviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Krievijas Ārlietu ministrijas konsulārā nodaļa savā "Facebook" lapā norāda, ka no 2021. gada 1. janvāra ārvalstu pilsoņi varēs pieteikties uz vienotu elektronisko vīzu, kas derīga visā Krievijas teritorijā. 

Elektroniskās vīzas pieteikuma iesniedzējs to saņems ne vēlāk kā četru kalendāro dienu laikā pēc iesnieguma reģistrēšanas Krievijas Ārlietu ministrijas tīmekļa vietnē un varēs to izmantot ceļojumam uz Krieviju nākamo 60 dienu laikā. Ceļojuma ilgums nedrīkstēs pārsniegt 16 dienas.

Turklāt vēl 60 ārvalstu pilsoņiem ir iespēja (ierobežojošie pasākumi, kas uz laiku ieviesti epidemioloģiskās situācijas dēļ, netiek ņemti vērā) ieceļot Krievijā bez vīzām, pamatojoties uz divpusējo starptautisko līgumu noteikumiem.

Šobrīd ārzemnieki, izmantojot elektronisku vīzu, var ieceļot Krievijā caur Vladivostoku, Tālo Austrumu federālo apgabalu, Kaļiņingradas apgabalu, Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu. Šis vietu saraksts tiks papildināts, lai valsts viesiem būtu pēc iespējas ērtāk ieceļot Krievijā. 

Atgādinām, ka bezmaksas elektroniskās vīzas uz Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu ir derīgas no 2019. gada 1. oktobra. Ar šādu vīzu 53 valstu pilsoņi var pavadīt līdz astoņām dienām Krievijas ziemeļu galvaspilsētā un tās apkaimē. 

С 2021 года максимально либеральный режим въезда в Россию, исключающий необходимость оформления бумажной визы в паспорт,...

Posted by Консульский департамент МИД России on Wednesday, May 13, 2020
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu