Spēcīgi viļņi un vējš neļauj nokļūt krastā. Glābēji Ķīšezerā palīdz nelaimē nonākušam burātājam (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD mācības uz ūdens.
VUGD mācības uz ūdens. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kāds burātājs Ķīšezerā nesen atskārta, ka laiks nebūt negrasās noskaidroties un krastā paša spēkiem vairs tikt nevarēs. Lai nelaimē nonākušo burātāju nogādātu krastā, palīgā steigušies gan glābēji, gan Rīgas pašvaldības policija, vēsta raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki lūguši galvaspilsētas pašvaldības policijas palīdzību. Ķīšezerā, pavisam netālu no glābšanas stacijas, kurā saimnieko kārtības sargi, nelaimē nonāca kāds cilvēks ar vēja dēli.

"Uzreiz, protams, pieņemts lēmums doties uz notikuma vietu. Tur tika sastapts vīrietis, kurš sēdēja uz vēja dēļa un pats nevarēja tikt krastā, paskaidrojot, ka ir ļoti spēcīgi viļņi, vējš un, visticamāk, kaut kas ir noticis ar vēja dēli," stāsta Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes galvenais speciālists Jānis Skrims.

Uz notikuma vietu izsaukta arī medicīniskā palīdzība, taču burātājam viss bijis kārtībā.

"Cietušajam nekādas veselības problēmas netika konstatētas. Un pozitīvais šajā situācija bija tas, ka cietušais bija izmantojis visas drošības prasības – bija uzvilcis hidrokostīmu un glābšanas vesti," stāsta Skrims.

Tieši šī rīcība, dodoties sportot, ļāva šai situācijai tik veiksmīgi atrisināties, tādēļ kārtības sargs aicina arī ikvienu citu, kurš dodas ūdenī, atcerēties par savu veselību un drošību, izmantojot atbilstošu ekipējumu un parūpējoties par to, lai ir pieejami visi nepieciešamie glābšanas līdzekļi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu