Video Kanādā pirmo reizi iemūžināts ārkārtīgi rets balts grizlilācis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kara Klārkosona ar ģimenei brauca pa attālu ceļu Kanādas Klinšu kalnos, kad uz meža tumšā fona pamanīja kādu neierastu skatu - sniegā ēdienu meklēja balts grizlilācis.

Ģimene uz brīdi piestāja, lai pavērotu lāci un tā brāli vai māsu, kam bija tumšāks kažoks.

"Mēs padomājām - velna milti! Mēs zinājām, ka mums ļoti paveicies, jo par baltiem grizlilāčiem nav dzirdēts," Klārksona pastāstīja vietējiem medijiem.

Grizlilāču kažoka krāsa parasti variē no tumši brūnas līdz blondai, bet balti ir ārkārtīgi reti.

Eksperti norāda, ka baltais kažoks radies lācēna recesīva gēna dēļ, nevis ir albīnisms. Tāpat jaunais lācis nav citas Kanādas pasugas - Kermodes "garu" lāča, kas sastopami valsts rietumos - pārstāvis. Arī šiem dzīvniekiem ir balti kažoki, bet tie ir melno lāču, nevis grizlilāču pasuga.

"Tas noteikti ir diezgan unikāls dzīvnieks," pastāstīja Kanādas Parku savvaļas dzīvnieku ekologs Sets Čerijs. "Es personīgi nekad neesmu redzējis baltu lāci."

Vietējie savvaļas eksperti par balto grizliju zināja kopš 2017. gada, bet Klārksones video ir pirmais, kur plēsējs iemūžināts.

Ņemot vērā dzīvnieka unikalitāti, vietējie eksperti satraucas, ka šis video varētu mudināt lielu apmeklētāju pieaugumu, kas centīsies balto grizlilāci ieraudzīt savām acīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu