Daudzdzīvokļu namam Jelgavā nobrukusi balkona konstrukcija. Iedzīvotāji satraukti, ka līdzīgas situācijas varētu atkārtoties (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ceturtdien, 21. maijā, kādai daudzdzīvokļu ēkai Jelgavā nobrukusi balkona konstrukcija. Vietējie iedzīvotāji ir satraukti, ka līdzīgi gadījumi varētu atkārtoties, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Mājas iedzīvotājs Viktors mierīgi atpūties savā dzīvoklī, kad pret viņa logu kaut kas atsitās. Pie loga viņš pamanīja, ka augšstāva dzīvokļa balkonam atdalījusies daļa konstrukcijas.

"Paskatījos uz augšu un redzēju, ka tur betona konstrukcija kustas. Es uzreiz zvanīju 112, viņi tad nekavējoties atbrauca," raidījumam pastāstīja vīrietis.

Valts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki ar pacēlāja palīdzību atdalījušos un gaisā karājošos konstrukciju demontēja pusotru stundu.

Nama iedzīvotāji ir satraukti, ka līdzīgas situācijas varētu atkārtoties.

"Protams, ka ir bail. Šai mājai tomēr jau ir 50 gadi," stāstīja Viktors. "Nākotnē tāda situācija var būt ar citiem balkoniem. Jūs domājat, ka tie ir stiprāki?"

Blakus kāpņutelpā dzīvojošā Dace raidījumam pastāstīja, ka šis nav pirmais gadījums, kas radījis satraukumu. Līdzīga situācija bijusi arī blakus ēkā, un viņa sacīja, ka kopš tā laika savā dzīvoklī esošo balkonu neizmanto drošības apsvērumu dēļ.

Par ēku stāvokli ir informēta Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde (NĪP). Pirms sešiem gadiem veikta vairāku balkonu rekonstrukcija, taču darba vēl esot daudz, bet finanses nepietiekamas.

"Mēs jau varam šo te darbu veikt tikai tad, kad dzīvokļa īpašnieki mums ir uzdevuši šo te uzdevumu un pretī nodrošinājuši arī finansējumu," raidījumam pastāstīja Jelgavas NĪP tehniskais direktors Oļegs Kukuts. 

"Diemžēl dzīvokļu īpašnieki nav lēmuši par to, tātad viņi nedod mums šādu te uzdevumu veikt tehnisko apsekošanu ēkai, bet, neskatoties uz to, balkonu tehnisko apsekošanu mēs veiksim jebkurā gadījumā, jo, nu, mēs redzam, ka šis ir tāds tā kā aicinājums, ka mums vajadzētu pievērsties arī balkonu problēmai atkārtoti," sacīja Kukuts.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu