"Aizdegās virtuve, bet pats bija tualetē." Priekuļu novadā dīvainos apstākļos ugunsgrēkā bojā iet vīrietis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Priekuļu novadā, apdzīvotā vietā Liepa, kādā daudzstāvu mājā piedzīvots traģisks ugunsgrēks, kā rezultātā dzīvība izdzisa kādam 30 gadus jaunam vīrietim, vēsta raidījums "Degpunktā".

Postaža visai dīvainos apstākļos aizsākas virtuvē, taču bojāgājušais atrasts vannasistabā, turklāt neilgi pirms atgadījuma kaimiņi dzirdējuši dīvainus trokšņus, kas līdzinājušies strīdam vai pat kautiņam.

Bezpajumtnieks Jānis ar 30 gadus veco Aleksandru bija pazīstams vairāk nekā 10 gadus. Abi kopā strādājuši un vienā kompānijā arī atpūtušies.

Pirmdien, 25. maijā, Jānis bija pēdējais, kurš redzēja dzīvokļa saimnieku vēl dzīvu. Pa dienu vīri atradās dzīvoklī, pievakarē Jānis devās savās darīšanās, bet ap plkst. 23.00 vakarā Aleksandra miteklis uzliesmoja.

"Man viena sieviete izstāstīja, ka sācies viss esot no virtuves. Viņš esot uzlicis kaut ko sildīt vai vārīt… un aizmiga pats. Mēs vakar iedzērām aliņu," stāsta bojāgājuša draugs Jānis.

Kaimiņi, kuriem nācās piedzīvot ugunsgrēku, vakardienas notikumus atceras nelabprāt. Kamēr ugunsdzēsēji darbojušies degošajā miteklī, ļaudis vairāk nekā stundu neziņā stāvēja uz ielas, gaidot ziņas par savu kaimiņu.

Ar 30 kvadrātmetru plašo ugunsgrēku glābēji pabeidza cīnīties īsi pirms vieniem naktī un pameta notikuma vietu. Ilgāk notikuma vietā uzkavējās policisti un šķietami ne bez pamata.

"Cik sapratu bija nesaskaņas. Dabūjis pa galvu," raidījumam "Degpunktā" stāstīja kāds vietējais iedzīvotājs.

Jānis noliedz, ka būtu bijis konfliktā ar bojāgājušo draugu. "Viņš drīzāk dūmos nosmaka nevis sadega. Viņam palika sieva un mazs bērniņš."

Likumsargi pagaidām neatklāj notikušā iemeslus, taču nenoliedz, ka sakarā ar ugunsgrēku uzsākuši kriminālprocesu, nozīmējuši ekspertīzes, turklāt arī veikuši pārrunas ar Jāni. Par saviem secinājumiem likumsargi sola ziņot.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu