"Kaut tavs zīdainis saslimtu ar Covid-19." Fani "bez sāls apēd" Anglijas futbolistu par nevēlēšanos atsākt sezonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Trojs Dīnijs
Trojs Dīnijs Foto: Reuters/ScanPix

Anglijā futbols ir teju pielīdzināms reliģijai un gandrīz katrs, kurš iestājas pret tā spēlēšanu nonāk tautas ienaidnieka lomā. Šādu pieredzi ir pārcietis arī FC "Watford" kapteinis Trojs Dīnijs, vēsta CNN.

Anglijas Premjerlīga, par spīti tam, ka četri spēlētāji no trim dažādiem klubiem ir inficējušies ar Covid-19, turpina strādāt pie sezonas atsākšanas. Lēmumam atsākt Premjerlīgas sezonu pandēmijas laikā netrūkst pretinieku. Viens no tiem ir arī FC "Watford" kapteinis Trojs Dīnijs.

Sarunā ar CNN Dīnijs atklāja, ka viņa izteikumi pret sezonas atsākšanu ir noveduši pie dažādiem aizvainojošiem tekstiem gan tiešsaistē, gan arī no garāmgājējiem. Kā atklāj pats futbolists, viens no nožēlojamākajiem komentāriem ir bijis par viņa piecus mēnešus veco bērniņu, kurš piedzima par ātri un cīnās ar elpošanas ceļu problēmām.

"Redzēju komentāru, kurā bija rakstīts: "Kaut tavs zīdainis saslimtu ar Covid-19." Grūtākais ir tas, ka nevari arī šiem cilvēkiem arī atbildēt, jo, ja to darīsi, viņi sapratīs, ka ir tikuši tev klāt un turpinās tevi aizvainot," stāsta Dīnijs.

Dīnijs ir viens no daudziem augsta līmeņa Premjerlīgas futbolistiem, kurš ir kritizējis sezonas atsākšanos. Futbolists gan uzskata, ka viņa pieredze un risks pārciest apkārtējo aizvainojumus pamudina citus spēlētājus savas domas noklusēt.

"Šajos laikos visi runā par psihisko veselību un saka: "Ir nepieciešams runāt. Lūdzu runājiet!" Vispirms savas domas pateica Denijs Rouzs, tad arī es, bet mūs par to absolūti iznīcināja," stāsta Dīnijs.

Tāpat futbolists apgalvo, ka ciest nākas ne tikai pašiem spēlētājiem, bet arī viņu dzīvesbiedrenēm: "Ne tikai mēs ciešam, bet arī mūsu sievas. Citreiz cilvēki ar pārmetumiem pret mani ir vērsušies pat uz ielas. Viņi saka: "Es šobrīd dodos uz darbu. Atgriezies darbā arī tu!""

Premjerlīgā ir atlikušas deviņas čempionāta kārtas, un ir ziņots, ka šīs spēles varētu notikt neitrālos laukumos ar to pārraidēm visiem pieejamos kanālos. Aizvien nav skaidrs, kad stadionos ieeja būs ļauta arī līdzjutējiem. 

Čempionāta vadībā ar 82 punktiem 29 mačos ir "Liverpool", kas šosezon lūko izcīnīt pirmo čempiontitulu pēdējo 30 gadu laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu