Mūžībā devies Eiropas Olimpiskās komitejas prezidents

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pēc cīņas ar slimību pirmdien 78 gadu vecumā mūžībā devies Eiropas Olimpiskās komitejas (EOC) prezidents Janezs Kocijančičs, vēstīts organizācijas mājaslapā.

Kocijančičs bija astotais EOC prezidents un šajā amatā tika ievēlēts 2017.gada novembrī. Iepriekš viņš četrus gadus bija EOC viceprezidents, savukārt par organizācijas biedru kļuva 2005.gadā.

"Kocijančičs bija lielisks olimpiskās kustības vēstnesis un popularizētājs. Viņš patiesi ticēja olimpiskajām vērtībām - izglītība, miers un sociālā iekļaušana," teica Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs. "Tāpat kā vairumam no olimpiskās kustības, arī man viņš bija draugu. Cienīju viņa neatlaidību cīņā ar slimību."

Kocijančiča vadībā pērn Minskā izdevās noorganizēt otrās Eiropas spēles, kā arī Eiropas Jaunatnes olimpisko festivālu (EYOF) Baku un Sarajevo.

No 1991. līdz 2014.gadam viņš arī bija Slovēnijas Olimpiskās komitejas prezidents, bet no 1974. līdz 1984.gadam - Slovēnijas Slēpošanas federācijas prezidents. Savukārt kopš 1981.gada viņš bija Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) biedrs, viceprezidenta amatā nonākot 2010.gadā.

2017.gadā amatpersona tika iecelta par viceprezidentu Nacionālo Eiropas olimpisko komiteju asociācijā (ANOC).

Tāpat 1984.gadā Kocijančičs saņēma Bludeka balvu par ilggadēju ieguldījumu Slovēnijas sporta attīstībā. Zīmīgi, ka no 1982. līdz 1997.gadam viņš arī strādāja Slovēnijas valdībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu