Foto Igaunijā remontdarbu laikā atrasti cilvēku kauli, tostarp bērna galvaskauss

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sillamäe Linnavalitsus

Pirmdien, 1. jūnijā, Sillamē, Igaunijā, ielas remontdarbu laikā atrasts cilvēku mirstīgas atliekas, apstiprināja pilsētas domē. Tostarp atrasts arī bērna galvaskauss, vēsta portāls "Rus.Postimees".

Mirstīgas atliekas atrastas rakšanas darbu laikā. Būvniecība pašlaik ir apturēta.

Otrdien notikuma vietu apmeklēja Senatnes pieminekļu aizsardzības departamenta padomniece un arheoloģe Anu Lillaka, lai saprastu, vai kauli zem ceļa seguma atvesti no citurienes vai arī atklāta apbedījumu vieta.

"Kauli ir smiltīs diezgan slikti saglabājušies, rakšanas darbos kauli tika salauzti, bet tik un tā izdevās noskaidrot, ka divām no atrastajām mirstīgajām atliekām saglabājusies daļa skeleta," pastāstīja Lillaka. "Pašlaik atrastas sešu cilvēku mirstīgas atliekas, tostarp maza bērna galvaskauss un apakšžoklis."

Tā kā teritorija ap kauliem bija tikai minimāli attīrīta, nav iespējams noteikt mirušo vecumu un dzimumu, norādīja arheoloģe. Ņemot vērā atrasto mirstīgo atlieku skaitu un pilsētas muzeja informāciju, ka, ceļot kultūras namu arī atrasti kauli, ļoti iespējams, kādreiz tur bijusi kapsēta, kuras precīzs lielums nav zināms, stāstīja Lillaka.

Arheoloģisko izmeklējumu laikā kauli tiks pilnībā attīrīti un reģistrēti. Tāpat arī pārbaudīs, vai zem ceļa vel nav citi apbedījumi.

Lillaka cer, ka izdosies atrast priekšmetus, kas palīdzētu noteikt apbedījumu vecumu, jo pašlaik ir maz pierādījumu par to, kurā laikmetā tie veikti. Pie vienas kaulu kopas atrasts sapuvis koks, kas varētu liecināt par zārku, kā arī, iespējams, naglas gabals.

Lillaka nevarēja pateikt, kad tieši sāksies izrakumi, taču ticams, ka tas būs nākamnedēļ. Viņa arī uzslavēja strādniekus, kas laikus pamanīja kaulus un ļoti palīdzēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu