Hokeja statistikas portāls atklāj Rīgas "Dinamo" vietu starp Eiropas labākajiem klubiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" komanda.
Rīgas "Dinamo" komanda. Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Hokeja statistikas portāls "Hockeyarchives" katru gadu nāk klajā ar 250 Eiropas spēcīgāko hokeja klubu rangu. Arī šoreiz tajā ir iekļuvusi Rīgas "Dinamo".

"Hockeyarchives" šo topu izveidošanā ņem vērā dažādus aspektus, bet, galvenokārt, līgu spēku un komandu, kuras tajās spēlē, rezultātus. Konkrētu algoritmu stiprākā kluba noteikšanai lapas pārstāvji nav atklājuši.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" tika atzīts par 90. spēcīgāko klubu Eiropā, kas ir ievērojams kritums, salīdzinājumā ar 2018./2019. gada sezonu, kad rīdzinieki finišēja 63. vietā. Šāds kritums gan ir saprotams, jo aizvadītajā sezonā rīdzinieki ieņēma priekšpēdējo vietu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), bet vēl pirms gada Latvijas klubam pavisam nedaudz pietrūka, lai tiktu izslēgšanas spēlēs.

Par aizvadītās sezonas spēcīgāko klubu tika atzīts Maskavas CSKA, bet otrajā vietā ierindojies Zviedrijas augstākās līgas klubs "Lulea", bet trešo vietu ieņem Kazaņas "AK Bars". 

Labāko desmitniekā atrodamas kopumā piecas KHL vienības. Bez jau pieminētā CSKA un "Ak Bars", topā ir iekļuvusi arī Sanktpēterburgas SKA (4.vieta), Nursultanas "Baris" (9. vieta) un Maskavas "Dinamo" (10. vieta).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu