Kariņš: Arī turpmāk ir jāievēro divu metru distancēšanās un jāmazgā rokas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc ārkārtējās situācijas izbeigšanas aicina sabiedrību arī turpmāk ievērot divu metru distancēšanos un nedrūzmēties.

Premjers otrdien pēc valdības sēdes, kurā tika lemts par ierobežojumu mīkstināšanu sākot ar 10.jūniju, uzsvēra, ka ar rītdienu sabiedrība atgriezīsies normālākā ikdienā, bet joprojām ar zināmiem ierobežojumiem, jo vīruss Covid-19 nedz Latvijā, nedz pasaulē vēl nav apkarots.

Pēc Kariņa teiktā, valdība šodien pieņēma virkni noteikumu, lai līdzsvarotu iedzīvotāju iespējas brīvi pārvietoties un veicinātu ekonomiku, vienlaikus minimizējot risku, ka Covid-19 varētu atkal uzliesmot.

Ministru prezidents uzsvēra, ka arī turpmāk spēkā paliks prasība ievērot divu metru distancēšanos, bet, ja tas nav iespējams, iedzīvotājiem būtu jāveido barjera, kā piemēru minot veikalos esošās norobežojošās plastmasas barjeras vai mutes un deguna aizsegus.

Tāpat premjers uzsvēra, ka, ļaujot no rītdienas pulcēties kuplākā skaitā, tas nenozīmē, ka iedzīvotājiem vajadzētu drūzmēties.

Kariņš arī brīdināja, ka valsts robežas ir atvērtas, tāpēc pastāv iespēja, ka Latvijā no citas valsts var ierasties ar Covid-19 inficējušies cilvēki. "Tāpēc arī turpmāk ir jāievēro divu metru distancēšanās un jāmazgā rokas," uzsvēra Kariņš.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu