No vandālisma cietusi tenisa leģendas Artūra Eša statuja

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter

Trešdien vandālisma aktu piedzīvoja afroamerikāņu tenisista Artūra Eša statuja dzimtajā Ričmondā, vēsta dienas laikraksts "The Richmond Times-Dispatch".

Valsts mēroga protestu pret rasismu un policijas brutalitāti kampaņas laikā fotoattēli liecina, ka statujas pamatnē ir uzkrāsoti vārdi "baltajai krāsai ir nozīme" un šī teiciena saīsinājums WLM, kas pēc tam pārkrāsots ar burtiem BLM, kas nozīmē "melnajai krāsai ir nozīme".

"The Richmond Times-Dispatch" vēsta, ka vietējie brīvprātīgie ātri sāka darbu, lai notīrītu smērējumus no pieminekļa, kas veltīts trīskārtējam "Grand Slam" turnīru uzvarētājam, kurš bija pirmais melnādainais spēlētājs, kurš tika iekļauts ASV Deivisa kausa komandā.

Ešs, kurš sportista karjeru beidza 1980.gadā, bija cīnītājs par pilsoniskajām tiesībām un HIV/AIDS pacientu tiesību aizstāvis līdz savai nāvei 1993.gadā, ko izraisīja ar AIDS saistīts plaušu karsonis.

Statuja, kas atklāta 1996.gadā, atrodas Ričmondas Monumentu avēnijā, kur jau vairākas konfederātu piemiņas statujas ir tikušas nogāztas un piedzīvojušas vandālisma aktus protestu laikā, ko izraisīja Džordža Floida nāve 25.maijā no Mineapolisas baltā policista rokām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu