Vairākkārt izvaroja un vajāja savu sievu. Vīrietim Rīgā draud līdz 20 gadiem cietumā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vardarbība. Ilustratīvs foto
Vardarbība. Ilustratīvs foto Foto: Pixabay

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai ir nodevusi krimināllietu pret kādu vīrieti par savas sievas vairākkārtēju izvarošanu un ilgstošu vajāšanu, pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai, apsūdzētais 2017. gadā vairākas reizes izvarojis, kā arī veicis seksuālu vardarbību pret savu sievu, izmantojot to, ka iepriekš pielietojis emocionālu vardarbību un ieguvis pārākumu cietušās acīs.

Savukārt 2018. gadā vīrietis ilgstoši un vairākkārtēji veicis nevēlamu saziņu ar cietušo, un tai ir bijis pamats baidīties par savu un savu tuvinieku drošību. Viņš draudējis ierobežot cietušās tiesības uz kopīgo mazgadīgo meitu. 

Apsūdzētais vainu neatzīst.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 132.1. panta, Krimināllikuma 159. panta pirmās daļas un Krimināllikuma 160. panta otrās daļas, proti, viņš tiek apsūdzēts par vairākkārtēju vai ilgstošu citas personas izsekošanu, novērošanu, draudu izteikšanu šai personai vai nevēlamu saziņu ar šo personu, ja tai ir bijis pamats baidīties par savu vai savu tuvinieku drošību.

Tāpat vīrieti apsūdz par izvarošanu un seksuālo vardarbību. Smagākais sods, ko tiesa par šiem pārkāpumiem var piemērot, ir 20 gadi aiz restēm.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu