"Mazpilsētas dzērāji." Atklātas jaunas detaļas par 12 gadus vecās meitenes slepkavību Krievijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

1. jūnijā, Krievijā, pamestā ugunsdzēsēju rezervuārā Krasnojarskas apriņķī, tika atrasta nogalināta 12 gadus veca meitene. Par Ņižņaja Kojas mazpilsētu, kurā dzīvoja šī meitene, vēsta portāls "Meduza".

Kāda 42 gadus veca mazpilsētas iedzīvotāja Antoņina Jarovaja pastāstīja, ka reiz nejauši dzirdēja savas astoņus gadus vecās meitas draugu sarunu, kurā viņi apsprieda došanos uz mežu, lai "spēlētos, ka nodarbojas ar seksu".

Sieviete atklāj, ka "bērni šājā mazpilsētā par dzimumdzīvi sāk interesēties no deviņu gadu vecuma, jo citu izklaižu šeit nav".

Bērni vai nu var doties uz vienu no diviem rotaļu laukumiem vai piedalīties govju ganībās. Principā viņi visu dienu pastaigājas turpu, šurpu vai brauc ar velosipēdu.

Pēc pārcelšanās no Černogorskas uz ciematu 2015. gadā mirušās meitenes Mašas tēvs Vitālijs uzsāka darba gaitas kaimiņu ciema mājputnu fermā. Tagad viņš strādā piena pārstrādes uzņēmumā. Meitenes māte strādāja lopkopībā, tomēr dažkārt dzēra. 

Maša uzreiz esot pieteikusies deju nodarbībām. Vietējie stāsta, ka viņa vienmēr pastaigājusies kopā ar savu mazo māsu. Maša bijusi ļoti draudzīga un labsirdīga.

Tiesa, viņa esot uzsākusi draudzēties ar Nastju, ko vietējie raksturo kā pilnīgu bojāgājušās pretstatu - Nastja runājot rupeklības un esot divkosīga.

Pieci puiši no ciema - 14 gadus vecais Iļja, 19 gadus vecais Rodions, 25 gadus vecais Pāvels, 13 gadus vecais Ņikita un viņa brālēns - 15 gadus vecais Artjoms bija īstena bandu. Viņus sauca par "mazpilsētas dzērājiem". Puiši smēķēja, dzēra, zaga un uzmācās meitenēm.

Mazpilsētas iedzīvotāji uzskata, ka viņi tā rīkojas, jo to pieļauj puišu vecāki.

Jau tika ziņots, ka Mašai uzbruka jau iepriekš. 2019. gada rudenī 13 gadus vecais Iļja izvaroja Mašu. Tā paša gada novembrī meitenes māte devās uz policiju. Materiāli tika nodoti Izmeklēšanas komitejai. Viņi vāca pierādījumus, taču krimināllietu tā arī neierosināja, jo kriminālatbildības vecums iestājas tikai no 14 gadu vecuma.

2020. gada 29. maijā septiņos vakarā Maša kopā ar savu jaunāko māsu izgāja sagaidīt govis no ganībām. Pēc kāda laika Jeļenas jaunākā meita pārveda govis mājās, viņa nezināja, kur atrodas viņas vecākā māsa. Kad pulksten deviņos vakarā Mašas joprojām nebija mājās, mātei sākās trauksme. Desmitos vakarā viņa un kaimiņš izsauca policiju, sievietes saģērbās un devās meiteni meklēt. 

1. jūnija rītā Mašas ķermenis tika atrasts pamestā divu metru akā netālu no nelikumīgas izgāztuves mežā. Meitene bija kaila, no kakla līdz pat kājām ietīta virvē. Viņai mugurā bija uzvilktas liela izmēra bikses, kas piederēja vecākajam bandas loceklim Pāvelam Gordienko.  Bikses bija piepildītas ar akmeņiem.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka 1. jūnijā, Krievijā, Krasnojarskas apriņķī, tika atrasta nogalināta 12 gadus veca meitene.

Meitene tika atrasta pamestā ugunsdzēsēju rezervuārā. Meitene bijusi meklēšanā kopš 31. maija.

Policisti uz upures ķermeņa atraduši vardarbības pēdas.

Par slepkavību pagaidām aizturētas trīs personas: 25 gadus vecs vietējais iedzīvotājs, kurš atzinies izdarītajā, 19 gadus vecs ciemata iedzīvotājs, kurš daļēji atzinis vainu un 14 gadus vecs pusaudzis.

Iepriekš jau 14 gadus vecais aizdomās turamais uzbrucis upurei, taču iepriekš viņš pie atbildības netika saukts, jo nebija sasniedzis pilngadību.

2019. gadā meitenes ģimene vērsās policijā ar iesniegumu par izvarošanu, bet toreiz izmeklētāji atteicās lietu izskatīt.

Turklāt, šī gada februārī meitene saņēma nāves draudus, bet arī uz tiem policisti nereaģēja. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu