Apdullina ar ķimikālijām un nozog mantas teju 1500 eiro vērtībā. Piespriež cietumsodu laupītājam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tiesa. Ilustratīvs attēls.
Tiesa. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa piespriedusi gadu un deviņu mēnešu cietumsodu kādam vīrietim par laupīšanu, kuras laikā viņš upuri apdullinājis ar salveti, kas bijusi piesūcināta ar kādu ķīmisku vielu, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Spriedumā norādīts, ka vīrietis pērn novembrī ap plkst.13 atradies Ivana kapos, kur pamanījis savu upuri. Viņš pie sievietes piegājis no mugurpuses un pie tās sejas pielicis iepriekš sagatavotu salveti, kas bijusi piesūcināta ar izmeklēšanā nenoskaidrotu vielu, kuru ieelpojot sieviete zaudēja samaņu. 

Kad sieviete atradās guļus uz zemes, vīrietis no viņas ausīm izņēma zelta auskarus, no pirksta noņēma zelta gredzenu, no kakla noņēma zelta ķēdīti ar zelta krustiņu, kā arī nozaga cietušās mobilo telefonu.

Kopumā cietušajai tika nodarīti zaudējumi 1347,50 eiro apmērā.

Tiesa vīrietim piesprieda gadu un deviņus mēnešus ilgu cietumsodu, taču, ņemot vērā, ka vīrietim vēl nebija līdz galam izciests kāds agrāk piespiests cietumsods, viņam aiz restēm nāksies pavadīt divus gadus un trīs mēnešus. Tāpat viņam nāksies atlīdzināt 697,50 eiro cietušajai un apmaksāt 440 eiro, kas ir valsts nodrošinātās aizstāvības izmaksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu