Zobārsta krēsls, spīles, rokudzelži. Nīderlandē atrasti par cietuma kamerām un spīdzināšanas kambariem pārveidoti konteineri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Netālu no Roterdamas Nīderlandes policija atradusi par cietuma kamerām un spīdzināšanas kambariem pārveidotus kravas konteinerus. Saistībā ar baiso atklājumu aizturēti seši vīrieši, vēsta raidorganizācija BBC.

Nīderlandes policija sacījusi, ka konteineri to iecerētajam mērķim vēl nebija tikuši izmantoti.

Vienā no konteineriem atradās zobārsta krēsls ar siksnām un rokudzelžiem. Citos konteineros pie sienām bija piemontēti rokudzelži, veikta skaņas izolācija. Atrasti tika arī ieroči, spīles un citi priekšmeti.

Pavisam tika atrastas sešas "kameras" un viena spīdzināšanas telpa.

Policija uzgāja vēl vienu ēku Roterdamā, ko uzskata par vēl vienu noziedznieku bāzi.

Likumsargi brīdināja iespējamos upurus, kurus noziedznieki bija plānojuši ieslodzīt šim mērķim izveidotajos moku kambaros.

Nīderlandes un Francijas policija kopīgā operācijā 22. jūnijā aizturēja sešus aizdomās turamos. Pirms tam policija bija iefiltrējusies "EncroChat" sistēmā, ko sarakstei izmanto noziedzīgie grupējumi.

Policija pārtvēra miljoniem ziņojumu, tai skaitā arī tos, ko bija rakstījis viens no aizdomās turamajiem - 40 gadus vecs vīrietis no Hāgas. Izmeklētāji piekļuva viņa kontaktiem.

Balstoties uz operācijā iegūto informāciju, policija aprīlī noteica konteineru atrašanās vietu netālu no Nīderlandes robežas ar Beļģiju. Policija novēroja, ka tajos gandrīz ik dienas strādāja vairāki vīrieši. Kad konteineru iekārtošana bija gandrīz pabeigta, policija iejaucās.

Policija publicējusi video, kurā redzami kadri no operācijas.

Kopumā pēc "EncroChat" ziņu pārtveršanas visā Eiropā aizturēti apmēram 800 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu