Dzēšot postošo ugunsgrēku Mežaparkā, hospitalizēts ugunsdzēsējs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš no video

Postošajā ugunsgrēkā trešdien, 15. jūlijā, Hamburgas ielā Rīgā neviens nama iemītnieks nav cieties, taču, cīnoties ar liesmām, kādam Valts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekam palicis slikti un viņš hospitalizēts, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Ierodoties notikuma vietā un novērtējot situāciju, glābēji paaugstināja tā bīstamības līmeni un izsauca papildspēkus.

Vietējie iedzīvotāji "Degpunktā pastāstīja, ka ēkā pastāvīgi dzīvojot četras ģimenes. Vairums iemītnieku nelaimes brīdī neatradās mājās, bet viena ģimene paspēja evakuēties.

Kā iedzīvotāja atklāja, ka pagalmā bijušas redzētas dažādas mantas, ko iemītnieki paspējuši paglābt no liesmām.

Ugunsdzēsēji ar liesmām cīnījās vairākas stundas. Kaut gan nelaimē necieta neviens nama iedzīvotājiem, slikti palicis kādam VUGD darbiniekiem, kurš ticis hospitalizēts.

Glābēji daudz strādāja sadūmotā vidē iekštelpās tādēļ lietoja elpošanas aparātus. Kā raidījumā pastāstīja VUGD 7. daļas komandieris Artūrs Keslers, dzēšanas darbu laikā izmantoti aptuveni 90 skābekļa baloni. Vaicāts, cik tiek izlietoti parasti, viņš norādīja, ka tas ir plašs jautājums, bet lēsa, ka no pieciem līdz 20.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka trešdien plkst. 18.02 VUGD saņēma izsaukumu uz Hamburgas ielu Rīgā, kur dega divstāvu ēka ar mansardu. Notikuma vietā strādāja 35 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot 7 autocisternas un vienas autokāpnes.

Ugunsgrēku izdevās lokalizēt plkst. 21.43, bet likvidēt - ceturtdien plkst. 5.06.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu