Rīgā iedzīvotāji sūdzas par motociklistu trokšņošanu. Policija neko izdarīt nespēj (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Motocikls mežā
Motocikls mežā Foto: Pixabay

Nesen medijus aplidoja ziņa, ka komponistu Raimondu Paulu ne pa jokam nokaitinājuši skaļi motocikli, kas traucē viņa naktsmieru. Par šo problēmu sūdzas arī citi iedzīvotāji, vēsta raidījums "4. studija".

Īpaši nikni par motociklistu sacelto kņadu ir Krišjāņa Valdemāra ielas iedzīvotāji Rīgā.

"Es pat griezos policijā, bet man ar lielu vienaldzību atbildēja, ka motociklisti brauc pa visu Latviju! Uzskatu, ka šiem cilvēkiem varbūt ir mazvērtības kompleksi - viņi ar tādu rēkoņu brauc, ka mostos no miega. Vecam cilvēkam tā nav nekā traģēdija, bet te dzīvo arī mazi bērni," stāsta iedzīvotāja Inga.

Policija skaidro, ka tai nav iespējams cīnīties ar šādiem ielu huligāniem. 

"Uz ielas policija skaņas pārbaudes neveic - mums nav ne likumdošanas, ne sodu, ne citu ietekmēšanas līdzekļu. Izņēmums ir reizes, kad ar CSDD veicam tehniskā stāvokļa pārbaudes uz ielas; tad ir iespējams konstatēt, vai motociklam nav pārbūvēta izplūdes sistēma, kas rada šo troksni," stāsta Valsts policija.

Latvijā pirmais triku motobraucējs Jānis Rozītis uzskata, ka apzināta trokšņošana pašam braucējam rada lielu nepatiku. Tāpat eksperts norādīja, ka skaļie trokšņi mēdz būt noderīgi, jo tādā veidā var dzirdēt, ka motocikls tuvojas.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu