"Lāča ķepa nav maiga un mīksta." Kolorādo vīrietim paša virtuvē uzbrūk lācis (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāds Kolorādo iedzīvotājs zināja, ka kaut kas nav kārtībā, kad piektdienas rīta agrumā viņš izdzirdēja trokšņus nākam no virtuves savā mājā, kur uzturas kopā ar saviem bērniem, vēstī raidsabiedrība CNN.

"Es gulēju gultā un domāju - es tiešām ceru, ka tas nav lācis," atceras Deivs Černovskis.

"Es laikam jau zemapziņā sapratu, ka tas ir lācis, bet es līdz pēdējam cerēju, ka ieraudzīšu tur kaut ko citu."

Deivu virtuvē sagaidījis teju 200 kilogramus smags melnais lācis, kas stāvējis pie ledusskapja. Vīrietis spēja noturēties iepretim lācim, turot virtuves galdu viņu vidū. Deivs mēģinājis dzīvnieku aizvilināt uz garāžu, lai dabūt to laukā.

Licies, ka viņa plāns darbojās, bet Černovskis sacīja, ka lācis sadūšojās, kad atsitās pret garāžas durvīm, un devās atpakaļ mājās.

Černovskis devās pārliecināties, ka dzīvnieks nav ticis pa trepēm uz otro stāvu, kur gulēja viņa 12 gadus vecie dvīņi. Tad viņš sastapa lāci aci pret aci.

"Mēs paskatījāmies viens uz otru, un viņš iepļaukāja mani, savērpa mani apkārt un saķēra mani aiz muguras," pastāstīja Černovskis.

"Es burtiski dzirdēju, kā plīst man āda. Lāča ķepa nav mīksta un mīļa."

Viņš smagi asiņoja no skrāpējumiem uz pieres un kakla, taču spēja izvairīties no lāča un laimīgā kārtā zvērs izdomāja pats doties prom.

"Es domāju, ka esmu lielās nepatikšanās..." atceras Černovskis. "Bet par laimi viņš tajā brīdī tika izbiedēts un vienkārši aizgāja."

Kolorādo parku un savvaļas dzīvnieku amatpersonas spēja izsekot lāci un to nogalināja.

"Mums nekad nepatīk, ka mums ir jānonāvē dzīvnieks, bet sabiedrības aizsardzība ir ārkārtīgi svarīga. Tiklīdz lācis sāk iebrukt mājās un agresīvi reaģēt uz cilvēkiem, viņš apdraud sabiedrību," skaidroja amatpersonas.

Amatpersonas norādīja, ka konkrētais zvērs atbilst tā lāča aprakstam, kurš vairākas dienas bija redzams apkārtnē. Iespējams, ka tas ir bijis tas pats lācis, par kuru tika ziņots, ka viņš posta miskastes un pēdējo gadu izvairās no sagūstīšanas.

Nav skaidrs, kā lācis iekļuva mājā, taču Kolorādo parku un savvaļas dzīvnieku pārstāvis Rendijs Hemptons pastāstīja, ka ārējām durvīm ir sviras veida rokturis, kuru lāčiem ir vieglāk atvērt.

Saskaņā ar paziņojumu, tas bija pirmais lāču uzbrukums Aspenā šogad. Visi trīs citi lāču uzbrukumi apgabalā 2019. gadā notika ārpus telpām.

Černovskis sacīja, ka jūtas laimīgs, ka ir izdzīvojis, piebilstot, ka ārsti teikuši, ka viņam ir ļoti paveicies, jo pāris milimetri un būtu aizskarta Dēva miega artērija un acs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu