Lēti un jauni īres dzīvokļi visiem. EM cer šo utopiju pārvērst īstenībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Ekonomikas ministrijā (EM) taps divi tipveida ēku projekti, kas, kā paredzams, veicinās jaunu un krietni pieejamāku dzīvokļu būvi Latvijā, vēstī raidījums "900 sekundes".

Jaunas dzīvokļu ēkas Latvijā tiek būvētas, bet ļoti maz. Turklāt dzīvokli nopirkt jaunā ēkā var atļauties visai maz cilvēku.

"Jāsaka, ka galvenais nolūks kopumā ir veicināt mājokļu pieejamību Latvijā."

Ekonomikas ministrijas Valsts sekretārs Edmunds Valantis norāda, ka ministrijā top divu tipu ēku projekti, kas, paredzams, veicinās lētāku dzīvokļu pieejamību. Tiks radīti divi tipveida ēku projekti, tajos paredzēts pēc iespējas izmantot Latvijā ražotus materiālus, projekti būs pieejami ikvienam attīstītājam bez maksas.

"Ja šāds būvprojekts ir pieejams, tad nav katrai mājai jāizstrādā jauns būvprojekts, tas ir viens. Otrs, izstrādājot šādus projektus, ir iespēja radīt labu risinājumu tieši, lai veicinātu vietējo būvmateriālu ražošanu," raidījumā saka Ekonomikas ministrijas Valsts sekretārs.

Ministrijas aprēķini liecina, ka ēkas būvprojekta izstrāde no kopējām būvniecības izmaksām veido līdz pat 8%. Tad lūk šī būs tā daļa, kas, attīstot tipveida būvprojektu, ļaus ietaupīt. Papildus ir paredzēts arī nolīdzsvarot dzīvokļu īres likumu, tas ēkas saimniekam ļaus vieglāk tikt vaļā no nemaksātājiem.

Video: Raidījuma "900 sekundes" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu