"Es viņus uzskatu par inženieriem, varbūt par māksliniekiem." Kontrabandisti kļūst aizvien "radošāki"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls: Vairāk nekā astoņi miljoni kontrabandas cigaretes atklātas no Ķīnas sūtītā konteinerā ar viltotu "L&M" zīmolu un marķētas ar Krievijas akcīzes markām Rīgas Tirdzniecības ostas teritorijā, muitas kontroles punktā.
Ilustratīvs attēls: Vairāk nekā astoņi miljoni kontrabandas cigaretes atklātas no Ķīnas sūtītā konteinerā ar viltotu "L&M" zīmolu un marķētas ar Krievijas akcīzes markām Rīgas Tirdzniecības ostas teritorijā, muitas kontroles punktā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Šogad pirmā pusgada laikā pieaudzis konstatēto pārkāpumu skaits, kad Latvijā mēģināts ievest kontrabandas cigaretes no Krievijas un Baltkrievijas, vēstī LTV raidījums "Dienas ziņas".

Konstatēt kontrabandas preču nelikumīgu pārvietošanu pāri robežai pa Daugavu kļūst arvien grūtāk. Attīstās ne vien kontrabandistu izdoma, bet arī izpildījums, kuru nevar pamanīt pat ar termālajām kamerām.

"Es viņus uzskatu par inženieriem, varbūt par māksliniekiem. Gan izmanto mucas, riepas – jebko, lai maldinātu robežsargus.

Nevaru neminēt arī tos pašus ūdenslīdējus. Ir bijušas mums arī tādas aizturēšanas," atklāja Piedrujas robežapsardzības nodaļas priekšnieks majors Aigars Steļmaks.

Piedrujas robežapsardzības nodaļas priekšnieks uzskata – lai cīņa ar kontrabandistiem būtu sekmīgāka, pirmkārt vajadzētu ieviest bargākus soda apmērus. Tāpat robežsargi cer sagaidīt jaunu un modernāku aprīkojumu, jo šobrīd pieejamā tehnika ir novecojusi.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu