Tiesai nodod lietu par kukuļdošanu un kukuļa pieņemšanu, kurā iesaistītas VP amatpersonas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kukulis. Ilustratīvs attēls
Kukulis. Ilustratīvs attēls Foto: pixabay.com

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu trīs personu apsūdzībā par kukuļošanu, portālu "Apollo" informēja Latvijas Republikas prokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta preses sekretāre Laura Majevska. 

Viena persona izdarīja materiālu vērtību piedāvāšanu un nodošanu, bet divas Valsts policijas (VP) amatpersonas pieņēma kukuli par likumīgu darbību neizdarīšanu kukuļdevēja interesēs.

Saskaņā ar lēmumu apsūdzētais 2019. gada 15. jūlijā vadīja automašīnu ar Lielbritānijas reģistrācijas numura zīmi bez transportlīdzekļa vadītāja apliecības un pieļāva ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu.

Viņu apturēja VP amatpersonas. Vīrietis nevarēja uzrādīt transportlīdzekļa vadītāja apliecību, kā arī Latvijā derīgu OCTA polisi. Lai netiktu uzsākta administratīvā lietvedība, vīrietis izteica materiālas vērtības – naudas 200 EUR apmērā – piedāvājumu.

Pēc tam vīrietis kopā ar VP amatpersonām aizbrauca pie vīrieša radinieka, kurš iedeva vēl naudu. Atrodoties VP transportlīdzeklī, vīrietis VP amatpersonām iedeva kukuli – naudu 350 EUR apmērā.

Lietā viena persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, bet divas personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 320. panta trešās daļas.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu