"Kā lai es atgriežos darbā?" Uzbrukumu piedzīvojusi pārdevēja Rīgā satraukta, ka varmāka ir uz brīvām kājām (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dūre. Ilustratīvs attēls.
Dūre. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Kāda pārdevēja no Rīgas svētdien, 26. jūlijā, piedzīvojusi uzbrukumu, strādājot savā darbavietā Vecmīlgrāvī. Neskatoties uz gūtajiem miesas bojājumiem, policija uzbrucēju neaizturēja, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Vineta tirgo augļus un dārzeņus pie veikala "Rimi" Vecmīlgrāvī. Uzbrukuma dienā viņa apkalpoja klientus, kad pēkšņi no veikala izskrējis kāds vīrietis un apsargs.

"Iznāca ārā apsargs. Apsargs neko, viņš vēl viņam meta ar arbūzu un pusi letes izārdīja," stāstīja Vineta. "Pēc tam vienā momentā bija tas sitiens."

Kad ieradās Rīgas pašvaldības policija (RPP), vīrietis bija meties bēgt, tomēr likumsargiem viņu izdevās aizturēt. Cietušo aizveduši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, savukārt vīrieti palaidusi, tiesa, lieta nodota Valsts policijai (VP). 

Sievietei uzbrukumā lauzts deguns un uzsisti zilumi.

"Tāpēc es pārdzīvoju, man seja kādreiz pāries, man jāatgriežas darbā, bet kā man atgriezties, ja viņš ir uz brīvām kājām. Nākamreiz nazi man ribās ielaidīs, tad tikai viņi reaģēs? Tā taču nevar! Uzbrukums bija," raidījumā sacīja Vineta.

RPP "Degpunktā" pastāstīja, ka vīrietis palaists, sekojot VP norādēm.

"Šajā gadījumā tika noskaidroti visi apstākļi, aptaujāti liecinieki un arī cietusī sieviete, izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība. Beigās bija jālemj par to, vai vīrieti nogādāt Valsts policijā vai ne," skaidroja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

"Sazinoties ar Valsts policijas darbiniekiem, noskaidrots, ka nepieciešams piefiksēt tikai šā pārkāpēja datus. Un visu pārējo viņi uz vietas savā iecirknī izdarīs."

Vēlāk gan uzbrucējam nācās pavadīt vairākas stundas policijas iecirknī.

"Stundu vēlāk saņemts vēl viens izsaukums, ka vīrietis uzbāžas apkārtējiem un nespēj nomierināties. Iespējams, pa to laiku viņš bija vēl kaut kur iedzēris," atklāja Sadovskis.

Tā kā vīrietis bija vēl nedaudz agresīvāks nekā iepriekš un publiskā vietā atradās alkohola reibumā tādā mērā, ka tas traucē sabiedrisko kārtību, vīrietis tika aizturēts un nogādāts RPP pārvaldē, kur par šo atsevišķo pārkāpumu tika uzsākts administratīvais process, pastāstīja RPP pārstāvis.

Pašlaik vīrietis ir uz brīvām kājām, tādēļ Vecmīlgrāvja pārdevējas par aizsardzību domā pašas.

"Ar gāzes baloniņu stāvam, lai nebūtu bailīgi. Viņš taču vēl solīja, ka atnāks un ar nazi iedos pa muguru, baigi draudēja. Nevaru saprast, kādēļ policisti viņu netur," sacīja pārdevēja Inga.

Kā vēstīja "Degpunktā", policijai vienmēr ir tiesības pārskatīt aizdomās turamā drošības līdzekli, un tieši uz to šobrīd cer Vecmīlgrāvja tirdzniecības vietu darbinieki, jo viņiem nav nekādu šaubu, ka nākamajā reizē, kad agresors nebūs skaidrā prātā, sekas var būt smagākas.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu