"Viņi abi, protams, ir smagsvari." Bijušais F-1 pilots pamato, kāpēc Hamiltons ir labāks par Šūmaheru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers un Luiss Hamiltons
Mihaels Šūmahers un Luiss Hamiltons Foto: AFP/SCANPIX/Apollo kolāža

Aizvien biežāk F-1 apskatnieku un ekspertu vidū tiek cilāts jautājums par Mihaela Šūmahera un Luisa Hamiltona salīdzināšanu. Savus "piecus centus" šajā diskusijā sniedzis arī bijušais F-1 pilots Marks Vēbers, vēsta "Yahoo".

Hamiltonam jau šosezon ir pavisam reāli panākt Šūmahera čempiona titulu rekordu (septiņi) un no brita rokas ir krituši jau vairāki leģendārajam pilotam piederošie rekordi, līdz ar to diskusija par visu laiku labākā F-1 pilota godu ir saasinājusies.

Austrāliešu pilots F-1 aizvadīja kopumā 11 sezonas un ir sacenties gan ar Šūmaheru, gan Hamiltonu. Vēbers atklāja, kāpēc, viņaprāt, visu laiku labākā pilota sacensībā Hamiltons pārtrumpo leģendāro vācieti.

"Ja man ir jāizvēlas, es ņemtu Luisu viņa sacensības gara dēļ. Es nesaku, ka Mihaels nebija nekas. Viņi abi, protams, ir smagsvari. Mihaels mūsu sportu fitnesa un tehniskajā ziņā pacēla jaunā stratosfērā. Viņš bija īpašs pionieris. Tomēr daži no Mihaela sasniegumiem tiek aizēnoti ar to kā viņš tos panāca. Savukārt Luiss ir sansiedzis pietiekami īpašas lietas vājākās mašīnās," sacīja Vēbers.

Hamiltons svētdien aizvadīs jau savas 14. mājas sacīkstes. Pēc salīdzinoši neveiksmīgā sezonas sākuma birtu superzvaigzne ir atguvies ar divām iespaidīgām uzvarām.

"Hamiltonam ir ļoti daudz prasmju un ļoti maz vājību. Pieredze rāda, ka viņa pretiniekiem ar to tikt galā ir bijis ļoti grūti. Kad Luiss sajūt uzvaras un čempiona titulus, viņš ir vienkārši biedējošs," turpināja austrālietis.

"Luisam ir bijusi gara karjera. Lieliska čempiona pazīme ir izturība un ilglaicīgums. Kad Luiss cenšas uz astoņām ballēm no 10, viņš ir īpašs. Bet, kad viņš cenšas uz 10 no 10, apturēt Luisu būtībā nav iespējams," atzīst Vēbers.

Vēbers nobeigumā uzsvēra, arī to, ka 35 gadus vecais Hamiltons vēl kādu laiciņu būšot spējīgs rādīt augstākās klases rezultātus: "Es neredzu, ka Luiss varētu sabrukt fiziski. Jautājums ir par motivāciju. Tas ir dabīgi, mēs nezinām, kad tas notiks, bet katru no mums piemeklē mirklis, kad vēlme sacensties ir pazudusi. Bet būtu ļoti drosmīgi apgalvot, ka viņš nespēs rādīt augstas klases rezultātus, arī tuvojoties 40 gadu slieksnim."

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu