"Blue Jackets" nosauc vārtsargu savai pirmajai kvalifikācijas kārtas spēlei (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins un Jonass Korpisalo
Elvis Merzļikins un Jonass Korpisalo Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Kolumbusas "Blue Jackets" pirmajā izslēgšanas dueļa pret Toronto "Maple Leafs" mačā svētdien sākumsastāvā sūtīs somu vārtsargu Jonasu Korpisalo, vēsta ieraksts vienības "Facebook" kontā.

Uzsākt izslēgšanas spēles Kolumbusas vienība izvēlējusies ar somu vārtsargu Korpisalo.

"Mēs nebūtu "burbulī", ja mums nebūtu bijis Korpisalo un Merzļikins. Viņiem abiem bija daudz ko darīt, lai šī komanda nokļūtu šeit. Viņi abi ir ļoti spējīgi. Pirmajai spēlei mēs esam nolēmuši sūtīt laukumā Korpi," citēts vienības galvenais treneris Džons Tortorella.

"Korpi nopelnīja šo iespēju," saka komandas kapteinis Nikolass Folinjo. "Es domāju, ka mēs visi esam satraukti par šo viņa iespēju. Un pilnībā esmu pārliecināts, ka arī Elvis spēj doties laukumā un spēlēt. Domāju, ka tas mūsu vārtsargu līnijā ir luksus."

24 komandu turnīrs notiek divās Kanādas pilsētās - Edmontonā un Toronto.

Komandas 26.jūlijā devās uz Edmontonu un Toronto, kur kvalifikācijas kārta, kam jānoskaidro Stenlija kausa izslēgšanas spēļu dalībnieki, sākās 1.augustā.

Jau iepriekš klubu īpašnieki un spēlētāji vienojās arī par 24 komandu izslēgšanas spēļu formātu. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Līga un spēlētāju arodbiedrība arī vienojušās, ka izslēgšanas spēles nenotiks tradicionālajā spēļu režģī, kad katra komanda zina, ar kura pāra uzvarētāju aizvadīs nākamās kārtas mačus, bet komandas pēc katras kārtas tiks izsētas no jauna.

Austrumu konferencē sezonu turpina Bostonas "Bruins", Tampabejas "Lightning", Vašingtonas "Capitals", Filadelfijas "Flyers", Pitsburgas "Penguins", Karolīnas "Hurricanes", Ņujorkas "Islanders", Ņujorkas "Rangers", Toronto "Maple Leafs", Kolumbusas "Blue Jackets", Floridas "Panthers" un Monreālas "Canadiens".

Rietumu konferencē sezonu turpina Sentluisas "Blues", Vegasas "Golden Knights", Kolorādo "Avalanche", Dalasas "Stars", Edmontonas "Oilers", Nešvilas "Predators", Vankūveras "Canucks", Kalgarī "Flames", Vinipegas "Jets", Minesotas "Wild", Čikāgas "Blackhawks" un Arizonas "Coyotes".

Austrumu konferencē par izsētajām vietām cīnās "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīrā ar astoņām komandām tiksies šādi pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

Rietumu konferencē par izsētajām vietām cīnās "Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām tiksies šādi pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

NHL komandu apcirkņos šajā sezonā ir pieci Latvijas hokejisti: vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks (Kolumbusas "Blue Jackets"), kā arī uzbrucēji Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins"), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres") un Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators"). Girgensonam un Balceram NHL sezona jau ir beigusies.

Seko Apollo arī Instagram -viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu