"Kokos pie manas mājas karājās prezervatīvi." MMA skaistule par vienaudžu nežēlestības pārvarēšanu pusaudžu vecumā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram

Populārā jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstone Peidža Vanzanta podkāstā "Jesus Calling" atklājusi, kā tikusi pāri huligānismam, ko pārcieta pusaudžu vecumā.

Vanzanta ir viena no populārākajām mūsdienu MMA cīkstonēm. Lai gan viņas sasniegumu oktagonā nav paši spīdošākie, sportistes aktivitātes ārpus sporta un sociālajos tīklos viņai ir nesušas atpazīstamību.

Tomēr bērnībā simpātiskajai sportistei nācās saskarties ar vienaudžu nežēlastību. Meitenes skolas biedri bija izplatījuši baumas par to, ka viņa kādā ballītē pārgulējusi ar vairākiem puišiem, kā rezultātā viņas uzvārds, kas tobrīd bija Sletona tika pārvērsts par palamu un vienaudži viju sauca par Slatoni ("Slutton" - atvasināts no angļu valodas vārda "slut", kas nozīmē palaistuve).

Skolas biedri meitenes izsmiešanā esot bijuši neatlaidīgi un izmantojuši visdažādākās metodes: "Reiz kokos pie manas mājas bija sakārti prezervatīvi. Kad biju jaunāka, ar huligāniem saskāros katru dienu un tas pilnībā laupīja manu pārliecību par sevi."

Talantīgā meitene, kas uzaugot trenējās dejošanā, kopā ar ģimeni bija spiesta pārcelties uz citu štatu, kur tad arī viņa iepazina cīņas sportu.

"Tikai ar cīņas sportu es sapratu, ka Dievs manu negatīvo pieredzi varētu izmantot, lai padarītu mani par personu, kas es esmu šodien. Tagad es izmantoju savu platformu, lai būtu piemērs cilvēkiem, kuri arī cīnās ar kādu emocionālu traumu" sacīja Vanzanta.

Savā autobigorāfijā cīkstone arī atklāja, ka pusaudžu vecumā tikusi vairākkārt izvarota, kas vienaudžu aizvainojumus padarījis vēl sāpīgākus.

"Viņi mani pārvietoja, mainīja pozas. Lai kā mēģināju pretoties, tas neizdevās, jo manas rokas atgādināja slapju cementu. Biju nomodā un pie sajēgas, bet mans ķermenis jutās miris," traumējošo atgadījumu atminējās Vanzanta.

Tagad Vanzantas karjera UFC, vismaz uz mirkli ir beigusies, jo pēdējā duelī piedzīvotais zaudējums pret Amandu Ribas bija pēdējā cīņa viņas līgumā ar slaveno organizāciju. Arī UFC prezidents Deina Vaits neslēpa, ka Vanzantai vajadzētu izmēģināt savas iespējas citās organizācijās.

Vanzanta savas karjeras laikā ir uzvarējusi astoņās cīņās, piedzīvojot piecus zaudējumus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu