Tropiskā vētra "Isaias" ASV prasa četru cilvēku dzīvības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

ASV austrumu piekrastē otrdien gāja bojā četri cilvēki tropiskās vētras "Isaias" izraisītos tornado un lietavās, paziņoja varas iestādes.

Divi cilvēki gāja bojā, kad vētra izraisīja tornado, kas nodarīja postījumus mobilo mājokļu parkā Ziemeļkarolīnas štata Vindzoras pilsētā. Vēl divus cilvēkus nogalināja krītoši koki, kurus vētra izgāza Mērilendas štatā un Ņujorkas pilsētā.

"Isaias" kā viesuļvētra pagājušonedēļ Dominikānā un Puertoriko bija laupījusi dzīvību diviem cilvēkiem, izraisījusi plūdus un zemes noslīdējumus, izrāvusi ar saknēm kokus un iznīcinājusi sējumus. Nedēļas nogalē tā pavirzījās garam Floridai un pirmdien Džordžijas štatam, bet pirmdienas vakarā sasniedza Ziemeļkarolīnas dienvidu piekrasti.

"Isaias" otrdien virs Ziemeļkarolīnas reducējās no viesuļvētras par tropisku vētru. 18 stundas pēc ASV sauszemes sasniegšanas tās vēju ātrums vēl bija 29 metri sekundē, bet vētras centrs atradās apmēram 35 kilometrus uz rietumiem no Ņujorkas štata Olbani pilsētas.

"Isaias" virzoties uz ziemeļiem ar ātrumu 56 kilometri stundā, ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC) brīdināja par pēkšņu plūdu draudiem Hudzonas upes ielejā Ņujorkas štatā un potenciāli smagas citu upju pārplūšanas iespējamību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu