Jaunā dokumentālajā filmā atklāta patiesība par Robina Viljamsa pēdējām dzīves dienām un viņa slimībām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kopš slavenā amerikāņu aktiera Robina Viljamsa nāves pagājuši jau seši gadi. Šobrīd top jauna dokumentālā filma par aktiera pēdējām dienām un dzīvi ar neirodeģeneratīvajiem traucējumiem, ar kuriem slimoja arī komiķis. 

Pirms sešiem gadiem pašnāvību savās mājās Sanfrancisko izdarīja komiķis un aktieris Robins Viljamss. Tagad top jauns dokumentāls stāsts par viņa pēdējām dzīves dienām. Pirmo reizi tiek pētīts tas, ko viņš pārdzīvoja, ciešot no neirodeģeneratīvajiem traucējumiem.

Robina Viljamsa atraitne Sjūzena Šneidere Viljamsa detalizēti cenšas izpētīt vīrieša prāta stāvokli, lai labāk izprastu, kas nomocīja viņas slaveno vīru, un kas noveda viņu līdz savas dzīvības atņemšanai 63 gadu vecumā.

"Tik daudziem bija grūti saprast, kāpēc Robins aizgāja no mums," Šneidere Viljamsa sacīja paziņojumā, kad tika izlaists dokumentālās filmas pirmais ieskats.

"Kad kāds atņem pats savu dzīvību, tam vienmēr ir kāds pamatojums. Šī filma ir tāda, kas atklās kaut ko vairāk par vīra emocionālo stāvokli," viņa sacīja.

Nesen publiskotajā filmas priekšskatījumā ir kadri, kuros atklājas, ka Holivudas zvaigznei bija diagnosticēta Parkinsona slimība - kaut kas tāds, ko viņš bija turējis noslēpumā, bet pēc viņa nāves 2014. gada 11. augustā veiktajā autopsijā atklājās, ka viņš ir nepareizi diagnosticēts un tā vietā cieš no "Lewy ķermeņa demences".

Oficiālais nāves iemesls bija asfiksija. Toksikoloģijas ziņojumi atklāja, ka Viljamsa sistēmā bija antidepresanti, kofeīns un levodopa - zāles, ko lieto Parkinsona slimības ārstēšanai.

Dr. Brūss Millers, Kalifornijas universitātes Sanfrancisko Atmiņas un novecošanās centra direktors un izcils neiroloģijas profesors skaidro: "Lewy ķermeņa demence ir postoša slimība. Tā palielina uztraukumu, samazina pašpārliecinātību, rada maldus."

Kino režisors Šons Levijs, kurš režisēja Viljamsu savā pēdējā filmā "Nakts muzejā: Kapa noslēpums", pauda, ​​ka visiem filmēšanas laikā bija skaidrs, ka kaut kas notiek ar Robinu.

"Es atceros, kā viņš man teica: "Es nezinu, kas notiek. Es vairs neesmu es," atcerās Levijs. 

"Robina vēlēšanās", kuras režisors ir Teilors Norvuds, būs pieejama 1. septembrī. Runājot par filmas nosaukumu, Šneidere Viljamsa savā paziņojumā paskaidroja: "Robins gribēja palīdzēt mums visiem nebaidīties. Tā bija Robina vēlme. Mēs jau bijām pārrunājuši, ko mēs vēlamies pēc sevis atstāt. Robins gribēja atstāt prieku un aicināja cilvēkus nebaidīties," stāsta Robina sieva. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu