"Atvaļinājumu ceļojumu laiks beidzas." Dumpis iezīmē nākamo lielo Covid-19 izplatības riska faktoru (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis piedalās preses konferencē pēc Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdes, kurā apsprieda dienestu gatavību koronovīrusa atklāšanai un ārstēšanai Latvijā.
Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis piedalās preses konferencē pēc Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdes, kurā apsprieda dienestu gatavību koronovīrusa atklāšanai un ārstēšanai Latvijā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Beidzoties atvaļinājumu ceļojumu laikam, nākamais lielais Covid-19 izplatības riska faktors ir augstskolas, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudis Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.

"Atvaļinājumu ceļojumu laiks beidzas. Tagad aktualizēsies nākošais lielais riska faktors -augstskolas," rakstīja Dumpis, norādot, ka runa ir tieši par augstākās izglītības iestādēm. Infektologs cer, "ka tās pēc iespējas turpinās attālināto apmācību".

"Saviesīgā studentu dzīve ir izrādījies būtisks vīrusa transmisijas cēlonis daudzās valstīs," norādīja Dumpis.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī ,veicot 2101 Covid-19 testu, reģistrēti astoņi jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka četri saslimušie ir atgriezušies no ārvalstīm - Krievijas, Grieķijas, Ukrainas un Baltkrievijas. Trīs saslimušie ir Covid-19 slimnieku kontaktpersonas, bet ar vienu personu ir sākta saziņa.

Aizvadītajās dienās izveseļojoties vēl desmit Covid-19 pacientiem, atlabušo skaits pieaudzis līdz 1173.

Latvijā līdz šim kopumā veikti 253 818 Covid-19 izmeklējumi un saslimušas 1404 personas. Līdz šim Latvijā mirušas 34 ar Covid-19 inficētas personas.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas pieci Covid-19 pacienti, no kuriem četri ar vidēji smagu, bet viens ar smagu slimības gaitu. No stacionāriem ir izrakstīti kopumā 205 Covid-19 pacienti, starp kuriem ir gan tie, kas izveseļojušies, gan tie, kas miruši.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu