Raidījums: Parasta saaukstēšanās vai Covid -19. Kā noteikt atšķirību bērnam? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Ir sācies rudens, kas nozīmē, ka daudziem bērniem nāksies saskarties ar dažādām saaukstēšanās slīmībām. Slimību profilakses un kontroles centra epidemioloģe Rita Korotinska radījumam "900 sekundes" atklāj, kā atšķirt parastu saslimšanu no Covid-19. 

Kāds ir parastais vīruss, kas atceļo ik rudeni pie mums, un kad ir jāsaasina uzmanība uz Covid-19?

"Rudens ir laiks, kad sāk cirkulēt elpceļu infekcijas, ar kurām biežāk slimo bērni, nevis pieaugušie. Situācija ir sarežģīta - kā atšķirt parastu vīrusu no Covid-19?

Covid-19 infekcijai ir raksturīgi simptomi - klepus, drudzis un nogurums. Pēcāk - ožas zudums, galvassāpes un sāpes muskuļos. Šie ir tie raksturīgie simptomi, kad varam spriest, ka cilvēkam ir Covid-19.

Bet jāvērtē arī citu riska faktoru kopumu - vai cilvēks nav bijis nesen ārzemēs, vai viņam nav bijis kontakts ar apstiprinātu saslimšanas gadījumu utt.

Ja bērnam ir tikai iesnas, kas raksturīgi rudenim, un nav paaugstināta ķermeņa temperatūra, bērns jūtas apmierinoši - nav obligāti jāierobežo iestādes apmeklējums. Arī nav nepieciešamības veikt Covid-19 testu.

Bet, ja pievienojas citi simptomi - temperatūra, klepus, sāpes muskuļos, tad vecākiem noteikti jāsazinās ar ģimenes ārstu, kurš apskatīs bērnu un pieņems lēmumu par testēšanu.

Mēs strādājam pie rekomendācijām, kuras tuvākā laikā sniegs konkrētāku ieskatu, kā rīkoties šajā situācijās pareizi, lai nekavētu bērna mācību procesu un vecāku laiku, stāsta Slimību profilakses un kontroles centra epidemioloģe Rita Korotinska.

Video: Noskaties sižetu

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu