Staķis: Rīgas domes koalīcijas sadarbības dokumentus plānots parakstīt pēc vēlēšanu rezultātu apstiprināšanas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Darbs pie Rīgas domes koalīcijas sadarbības dokumentiem ir pabeigts, bet, lai tos parakstītu, nepieciešams sagaidīt vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu, aģentūrai LETA teica jaunveidojamās koalīcijas Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP).

Piektdien esot pabeigti redakcionālie labojumi un koalīcijas sadarbības līgums,kā arī rīcības programma ir gatava. Taču partneri ir vienojušies dokumentus nodot atklātībai tikai tad, kad būs apstiprināti Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultāti un minētie dokumenti parakstīti, piebilda Staķis.

Līdz ar to, nākamnedēļ politiķi cer sagaidīt tiesas lēmumu, kas ļaus apstiprināt vēlēšanu rezultātus, tad tiks ievēlēti frakciju vadītāji un sadarbības dokumenti tiks parakstīti.

Jaunveidojamā koalīcija ir gatava uzreiz pēc vēlēšanu rezultātu apstiprināšanas sākt aktīvu darbu, teica Staķis.

Jau ziņots, ka 14.septembrī, Administratīvā apgabaltiesa rakstveida procesos skatīs gan politiskās partijas "Alternative", gan divu "Saskaņas" deputātu pieteikumus par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātu apstiprināšanas atcelšanu, aģentūru LETA informēja Administratīvajā apgabaltiesā.

Abu lietu skatīšana notiks rakstveida procesā, proti, bez lietas dalībnieku klātbūtnes, šī gada, 14.septembrī, bet tiesas nolēmums lietā tiks sastādīts 15.septembrī.

Iepriekš CVK bija saņemti četru kandidātu sarakstu - partijas "Jaunā saskaņa", partijas "Saskaņa", Latvijas Krievu savienības un partijas "Alternative" - pārstāvju iesniegumi par vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu. Visu partiju pārstāvji CVK lēmumu noraidīt to prasības ir apstrīdējušas tiesā.

Ceturtdien Administratīvā apgabaltiesa tiesas sēdē pabeidza lietas izskatīšanu, kas ierosināta pēc politiskās partiju apvienības "Jaunā Saskaņa" pieteikuma, bet tiesas nolēmums tiks sastādīts šī gada 14.septembrī.

Toties šodien Administratīvā apgabaltiesā notiek rakstveida lietas skatīšana par Latvijas Krievu savienības (LKS) pieteikumu. Šajā lietā nolēmums būs pieejams 14.septembrī.

Jaunievēlētā dome nevarēs sākt darbu, kamēr nebūs attiecīgā tiesas lēmuma. Apgabaltiesai lēmums jāpieņem septiņu dienu laikā no pieteikuma saņemšanas - tas būs galīgs un neapstrīdams.

Kā ziņots, pēc divas nedēļas ilgušām sarunām jaunā Rīgas domes koalīcija vienojusies par sadarbības līgumu. Jaunā koalīcija ir vienojusies par deviņiem galvenajiem sadarbības virzieniem - labu pārvaldību, kvalitatīvu izglītību bez bērnudārzu rindām, augstvērtīgu piedāvājumu kultūrā, mobilitātes uzlabošanu un infrastruktūras atjaunošanas plānu, pilsētvidi, kas ir ērta un atvērta dzīvotpriekam, ambicioziem mērķiem vides aizsardzības jautājumos, jauniem piedāvājumiem mājokļu politikā, sociālās aizsardzības attīstību, kā arī ekonomikas attīstību un investīciju piesaisti.

Par koalīcijas izveidošanu vienojušies četri Rīgas domē ievēlētie saraksti - partiju apvienība "Attīstībai/Par!" un partija "Progresīvie", "Jaunā vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "Nacionālā apvienība"/"Lavijas reģionu apvienība".

Topošās koalīcijas deputātiem ir 39 no 60 Rīgas domes mandātiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu