Koncerta laikā Valmierā smagi piekauts un apzagts vīrietis. Lūdz atsaukties notikušā aculieciniekus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāds valmierietis patlaban guļ slimnīcā ar nopietnām galvas traumām, ko guva kautiņā naktsklubā, kur viņu piekāva un aplaupīja nedēļas nogalē "Dueta Sandra" uzstāšanās laikā, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Naktī no sestdienas uz svētdienu kāds jauns vīrietis devās naksnīgā pastaigā Valmierā pa Cēsu ielu. Viņa sieva stāsta, ka Ruslana uzmanību pēkšņi piesaistīja jautras dzīvās mūzikas skaņas. Izrādās, naktsklubā "Kāre" uzstājās popmūzikas izpildītāji "Duets Sandra". Ieinteresēts Ruslans iegāja paklausīties koncertu, taču tad izklaides vakars nogāja gaužām greizi.

Viņa atzina, ka bija izdzēris pāris alus.

"Atnākot uz šo laukumu, šajā laukumā pie ieejas tā saucamajā alus dārzā viņam uzbruka no aizmugures. Pēc cilvēku tā brīža teiktā, viņam ir iesists ar alus kausu pa galvu pamatīgi," stāsta cietušā vīrieša sieva Undīne.

Uzbrucēji pamatīgi piekāva Ruslanu un atstāja viņu guļam bezsamaņā netālu no deju plača, apzaļumotā pagalmā. Viss, kas bija atrodams upura drēbju kabatās, tika paņemts – maks, aptuveni 300 eiro skaidrā naudā un mobilais telefons.

"T krekls bija novilkts, jaka bija novilkta un bikses bija tā kā līdz pusei. Cik es sapratu, pēc [citu cilvēku] teiktā, viņš esot laikam vilkts līdz tam kokam. Kad atbrauca policisti, viņi viņam uzvilkta kreklu un apsedza, lai viņš nenosalst, līdz ierodas ātrā palīdzība, jo viņu dabūja pie samaņas tikai tad, kad ātrā palīdzība viņu bija uzcēlusi uz nestuvēm," stāsta Ruslana sieva.

Galvenie ievainojumi ir divi galvas asinsvadu izplūdumi, kas ir radījuši ļoti lielas tā saucamās hematomas. Tagad ir jāgaida, vai tās uzsūksies. Ja neuzsūksies, būs jātaisa operācija, lai nebūtu spiediens uz smadzenēm un nebūtu paliekošu seku. Nepareizas ārstēšanas jeb hematomu neuzsūkšanās gadījumā vīrietim var parādīties epilepsija vai runas traucējumi.

Pēdējais, ko Ruslans atceras, bija alkoholiskā dzēriena pasūtīšana un saruna ar kādu sievieti.

Viņš ir iedevis kādai svešiniecei naudu, lai viņa atnes kokteili, ko sieviete arī izdarījusi. Tā kā bārā esot bijis daudz cilvēku, Ruslans pats tajā nevēlējies iet.

Ruslana sieva pieļauj, ka iemesls uzbrukumam varētu būt tas, ka brīdī, kad Ruslans devis naudu, citi redzējuši daudz skaidras naudas viņam makā, ko vēlējušies piesavināties. Ruslans, visticamāk, tika uztverts kā viegls upuris, jo bijis alkohola reibumā.

Sieviete vērsās policijā un ir uzsākts kriminālprocess. Vīrieša sieva ir apņēmusies noskaidrot visus incidentā iesaistītos un saukt viņus pie atbildības par paveikto noziegumu. Viņa aicina cilvēkus, kas tovakar apmeklēja koncertu un redzēja incidentu, ziņot, jo bez aculiecinieku palīdzības nav iespējams vainīgos saukt pie atbildības. Aculiecinieki aicināti arī kaut vai anonīmi sniegt jebkādu informāciju, lai cietušais uzzina, kas noticis.

Ja kādam ir pieejama izmeklēšanai noderīga informācija, jāzvana Undīnei pa tālruni: 20009979 vai arī jāsazinās ar likumsargiem pa tālruni 110.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu