Saindētais Navaļnijs publisko intīmus un mīlestības pilnus vārdus sievai (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kas pēc saindēšanas Krievijā ar ķīmisko ieroci "Novičok" veseļojas slimnīcā Berlīnē, sociālajos tīklos veltījis mīlestības pilnu ierakstu savai sievai Jūlijai. 

Viņš publiskoja foto, kurā redzams ar mīļoto, rakstot, ka 26. augustā pārim bija kāzu 20. gadadiena. 

"Bet es pat priecājos, ka to nokavēju un varu uzrakstīt šodien, kad zinu par mīlestību nedaudz vairāk kā pirms mēneša. 

Jūs, protams, to esat simts reizes redzējuši filmās un lasījuši grāmatās: viens mīlošs cilvēks guļ komā, bet otrs viņu atdzīvina ar savu mīlestību un nemitīgajām rūpēm. Protams, arī mums tā bija. Pēc visiem klasiskajiem filmu kanoniem par mīlestību.

Es gulēju un gulēju un gulēju. Atnāca Jūlija, runāja ar mani, dziedāja dziesmas, ieslēdza mūziku. Nemelošu - neko neatceros. 

Bet es jums pastāstīšu to, ko atceros precīzi. To gan diez vai var saukt par "atmiņu", drīzāk par pašu pirmo sajūtu un emociju kopumu. Tomēr man tas bija tik svarīgi, ka tas uz visiem laikiem iespiedies man atmiņā. Es guļu. Mani jau izveda no komas, bet es nevienu nepazīstu, nesaprotu, kas notiek. Es nerunāju un nezinu, ko teikt. Un visa mana izklaide ir tāda, ka es gaidu, kamēr Viņa atnāks. Kas Viņa ir - nav skaidrs, kā Viņa izskatās - arī nezinu. Pat ja man izdodas kaut ko ieraudzīt ar nenofokusētu skatienu, tad es vienkārši nevaru atcerēties attēlu. Bet Viņa ir atšķirīga, es to saprotu, tāpēc es visu laiku guļu un gaidu. Viņa atnāk un kļūst par galveno palātā. Viņa ļoti ērti pielāgo manu spilvenu. Viņai nav kluss, simpātisks tonis. Viņa runā jautri un smejas. Viņa man kaut ko pastāsta. Kad Viņa ir blakus, idiotiskās halucinācijas pazūd. Ar Viņu ir ļoti labi. Tad Viņa aiziet, man paliek skumji un es Viņu atkal gaidu. 

Es ne mirkli nešaubos, ka tam ir zinātnisks izskaidrojums. Nu, piemēram, es noķēru sievas balss tembru, manas smadzenes izdalīja dopamīnus, man kļuva vieglāk. Katrs apmeklējums būtiski kļuva dziedinošs, un cerību efekts paspilgtināja dopamīna efektu.

Bet neatkarīgi no tā, cik labi izklausās zinātniski un medicīniski skaidrojumi, tagad es zinu no savas pieredzes - mīlestība dziedina un atgriež pie dzīvības. Jūlija, tu mani izglābi, un lai par to raksta neirozinātņu mācību grāmatās," rakstīja Navaļnijs.

Atgādinām, ka Navaļnijam 20. augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22. augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

Kā 2. septembrī pavēstīja Vācijas valdība, iegūti neapstrīdami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Pirmdien to apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas.

Navaļnijs 7. septembrī tika atmodināts no medicīniskās komas, bet pirmdien atslēgts arī no mākslīgās elpināšanas aparāta.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu