Rīgas zoodārza ekspozīcija papildināta ar vairākiem eksotiskiem dzīvniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Surikati Rīgas Zoodārzā.
Surikati Rīgas Zoodārzā. Foto: Zane Bitere/LETA

Pirms nedēļas Rīgas Zooloģiskajā dārza ekspozīcijā nonākušas Grevi zebras, Garneta galago un Ķīnas mundžaks, kas līdz šim zoodārzā pastāvīgi nebija apskatāmi, aģentūru LETA informēja Rīgas Zooloģiskā dārza informācijas dienests.

Grevi zebras ir piepulcējušās Āfrikas Savannas ekspozīcijas dzīvnieku pulkam. Abas divus gadus vecās zebras Grēta un Inaja atvestas attiecīgi no Berlīnes zoodārza Vācijā un Mulhausas zooloģiskā dārza Francijā. Tās būs apskatāmas nedaudz vēlāk, jo vēl nav paspējušas pierast pie jaunajiem apstākļiem.

Grevi zebras ir iekļautas Pasaules Sarkanās grāmatas apdraudēto dzīvnieku kategorijā. Pēdējo 40 gadu laikā šīs sugas dzīvnieku skaits dramatiski samazinājies par teju 70%. Tagad Grevi zebru skaits savvaļā ir vairs tikai daži tūkstoši.

Tropu mājas nakts dzīvnieku ekspozīcijā apskatāmi Garneta galago brāļi Tabo un Tajo. Salīdzinot ar Senegālas galago, kas arī dzīvo šajā pat ekspozīcijā, šī suga ir apmēram piecas reizes lielāka un salīdzinoši īsākām ausīm.

Tāpat zoodārza ekspozīcijā nonācis Ķīnas mundžaks Mondo. Suņa riešanai līdzīgās skaņas mundžaki izdod uztraukuma brīžos. Savu teritoriju tie no sugas brāļiem aizsargā, galvenokārt izmantojot ilkņus, ne tik daudz ragus.

Pirms 10 gadiem dažas nedēļas zoodārzā bija apskatāms mundžaks. Toreiz dzīvnieku atveda no Balvu apkaimes, kur tas ganījies savā vaļā. Vēlāk izrādījās, ka tas bija aizmucis no kāda privātā minizoodārza Igaunijas austrumu daļā un šķērsojis Latvijas robežu. Pēc tam dzīvnieks atgriezās atpakaļ Igaunijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu