Diviem Makorna delegācijas pārstāvjiem Lietuvā konstatēts Covid-19 (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (no labās) un Francijas prezidents Emanuels Makrons kopīgās preses konferences laikā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (no labās) un Francijas prezidents Emanuels Makrons kopīgās preses konferences laikā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Diviem Francijas prezidenta Emanuela Makrona delegācijas pārstāvjiem, kas viesojās Lietuvā, konstatēta inficēšanās ar Covid-19, taču Latvijas delegācijai pašlaik nav pamata satraukumam, vēsta Latvijas Radio.

Makrona delgācijas pārstāvjiem Covid-19 konstatēts sestdien, 3. oktobrī. Vairākas kontaktpersonas izolētas, savukārt Lietuvas prezidentam Gitanam Nausēdam ar kundzi veiks Covid-19 testus, vēsta Lietuvas mediji.

Makrona Lietuvas delegācijas pārstāvji, kuriem konstatēta saslimšana ar Covid-19, nav bijuši Latvijā, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas prezidenta padomniece saziņai ar sabiedrību Aiva Rozenberga.

Rozenberga Latvijas Radio pastāstīja, ka no Francijas vai Lietuvas puses Latvija nav saņēmusi ziņu, ka būtu pamats satraukumam.

"Protams, vizīte Latvijā arī notika ļoti stingros epidemioloģiskos apstākļos, tika organizēta, ievērojot ļoti augstus drošības standartus," norādīja Rozenberga, piebilstot, ka Francijas delegācija bija ļoti plaša un "ļoti iespējams, ka arī cilvēki, kas atradās šajā Lietuvas vizītē, neatradās Latvijā, jo katrā valstī bija citi uzdevumi".

Levita pārstāve Latvijas Radio sacīja, ka delegācijās ir gan cilvēki, kas valstsvīrus pavada visu laiku, gan pavadošā tehniskā delegācija, kā arī vietējie diplomāti.

"Šobrīd mums nav ziņu ne no Francijas, ne no Lietuvas puses, ka Latvijas pusē delegācijai būtu kādas papildu bažas," sacīja Rozenberga. "Katrā ziņā mēs joprojām būsim kontaktā ar kaimiņiem un Francijas pusi."

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu