Rēzeknē video ierakstus par pārkāpumiem, autobusos nelietojot aizsargmaskas, nodos Valsts policijai (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sejas maskas
Sejas maskas Foto: Unsplash

Ja pasažieri Rēzeknes autobusos nelietos sejas aizsargmaskas, video ieraksti par pārkāpumiem tiks nodoti Valsts policijai, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs.

Par noteikumu neievērošanu SIA "Rēzeknes satiksme" transportā pasažieriem būs jāatstāj sabiedriskais transports vai arī pretējā gadījumā maršruta brauciens tiks pārtraukts vai kavēts, gaidot policijas darbinieku ierašanos. Katra autobusa salonā un pie ieejas durvīm veiktais videoieraksts par konstatētiem pārkāpumiem tiks nodots policijai.

"Sabiedriskais transports šobrīd ir vieta, kur ir apgrūtināta savstarpējās distances ievērošana, tāpēc ir obligāta sejas masku valkāšana brauciena laikā," uzsvēra Pozņakovs.

Vienlaikus pašvaldība aicina izvērtēt brauciena nepieciešamību un, ja iespējams, izvēlēties braukt laikā, kad transportā ir mazāk pasažieru. Tāpat ieteicams neizmantot sabiedrisko transportu īsiem braucieniem.

Jau ziņots, ka no šodienas mutes un deguna aizsegu lietošana sabiedriskajā transportā ir obligāta, un par to nelietošanu varēs neielaist transportā vai izsēdināt no tā, paredz valdības lēmumi pirmdien un otrdien.

Noteikti gan divi izņēmumi. Ņemot vērā, ka maziem bērniem nav iemaņu pareizai sejas maskas lietošanai, kā arī to, ka bērnu vidū Covid-19 izplatībai ir mazāk risku, aizsegu varēs nelietot bērni līdz 13 gadu vecumam. Tāpat arī, ja pasažierim ir acīmredzami kustību traucējumi vai psihiskās veselības traucējumi, kuru rezultātā personai trūkst spēju vai iemaņu mutes un deguna aizsega lietošanai, tā lietošana nav jāpieprasa un personai ir jāļauj uzturēties transporta līdzeklī, skaidro Veselības ministrijā.

Mutes un deguna aizsegu lietošana attiecas arī uz skolu autobusiem, kas tiek pielīdzināti sabiedriskajam transportam.

Šis drošības pasākums patlaban noteikts uz vienu mēnesi.

Kontrolierim un konduktoram būs tiesības izsēdināt no sabiedriskā transportlīdzekļa pasažieri, kurš neievēro normatīvos par epidemioloģiskajiem ierobežojumiem noteiktās prasības, uzaicinot viņu labprātīgi izkāpt no sabiedriskā transportlīdzekļa nākamajā pieturvietā vai kontroles vietā pilsētas nozīmes maršrutā. Savukārt autobusa vadītājam būs tiesības neuzņemt transportlīdzeklī un no tā izsēdināt pasažierus, kuri neievēros normatīvos par epidemioloģiskajiem ierobežojumiem noteiktās prasības.

Kā mutes un deguna aizsegu var lietot medicīniskās, nemedicīniskās jeb higiēniskās maskas, kā arī vizierus un sejas vairogus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu