Atkritumi dabā - nopietns drauds dzīvniekiem. Lielbritānijā atrasts mazs ezītis ar plastmasas riņķi ap kaklu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter/@JaneHardlyever

Lielbritānijas pilsētā Bedlingtonā atrasts savainots ezītis. Nabaga dzīvniekam kaklā bija iespiedies plastmasas riņķis no kādas pudeles. Glābēji atgādina, ka atkritumi ir nopietns drauds dzīvniekiem, vēstī britu raidsabiedrība "BBC".

Izskatās, ka mazajam ezim ir tikai sešas nedēļas. Par dzīvnieciņu šobrīd rūpējas ārsti, kuri apgalvo, ka ezītis drīz vien atkopšoties. Savvaļas dzīvnieku glābēji apgalvo, ka ezīša brūce ar laiku kļuvusi dziļāka, jo dzīvnieks audzis lielāks.

Glābēji arī atgādina, ka atkritumi apdraud ežus un citus zvērus, tāpēc aicina cilvēkus būt uzmanīgākiem.

"Dažreiz ežu ligzdās ir atrodami atkritumi, ko atnes viņu mammas," sacīja ārste Jasmīna Tomsone, kas palīdz ezīti ārstēt.

"Iespējams, ka dzīvnieks pameta ligzdu, atrada plastmasas riņķi un vairs nevarēja to dabūt nost," viņa skaidro.

"Kad viņu atveda, ezis bija miegains. Viņam nebija daudz enerģijas, likās, ka vispār nebūs spēka cīnīties," stāsta Tomsone.

Veterinārārste arī pastāstīja, ka plastmasas riņķis tika noņemts un ievainojums iztīrīts. Bija redzams, ka dzīvnieks šādā stāvoklī atradies kādu laiku, jo brūcēs tika atrasti tārpi un mušu olas.

Šāda veida ievainojumi ir bieži sastopami, jo cilvēki nevīžīgi izturas pret dabu un to piemēslo. Tomsoni tas ļoti tracina.

"Ežiem jau tā ir grūti kā sugai, un cilvēki ir ļoti vieglprātīgi," viņa stāsta.

Tomsone cer, ka "cilvēki aizdomāsies par atkritumu daudzuma samazināšanu un pareizu atbrīvošanos no tiem."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu