Viņķele: Ceru, ka ierobežojumi ļaus nesasniegt Covid-19 slimniekiem paredzēto gultasvietu piepildījumu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Ceru, ka jau ieviestie stingrākie ierobežojumi ļaus nesasniegt Covid-19 slimniekiem paredzēto gultasvietu piepildījumu, aģentūrai LETA rekordlielo stacionēto Covid-19 pacientu skaitu komentēja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Viņa atgādināja, ka stingrāki ierobežojumi spēkā ir kopš sestdienas, un šonedēļ būs nedēļa kopš to ieviešanas. "Efektu varēsim sagaidīt divu nedēļu laikā," prognozēja amatpersona.

Lokālie ierobežojumi Daugavpilī un Kuldīgas nodaļā ir devuši rezultātus, tāpēc ministrei ir cerība, ka jaunie drošības pasākumi, kas ir spēkā visā valstī, ļaus nesasniegt infekciju slimniekiem paredzēto gultasvietu piepildījumu. Pašlaik rezerve ir aptuveni 150 gultasvietas.

Daļa hronisko pacientu saskaņā ar plānu no lielākām slimnīcām tiek novirzīti uz zemāka līmeņa slimnīcām. Viņķele atzina, ka pacientiem tas rada neērtības, jo slimnīca var atrasties tālāk no dzīvesvietas, taču viss atkarīgs no slimnīcu ietilpības.

Ministre klāstīja, ka speciālisti pētīs Ogres slimnīcas noslodzi, jo iestāde sūdzējās par nespēju uzņemt visus pacientus no Rīgas, vienlaikus viņa atzina, ka slimnīcā, iespējams, ir problēmas ar operatīvu datu apmaiņu. Taču situācija slimnīcā esot ļoti mainīga.

Trešdien pa dienu saskaņā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta datiem iestādē esot bijušas brīvas vietas, bet vakarā tā jau bijusi piepildīta.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī slimnīcās ievietots 31 ar Covid-19 saslimušais, līdz ar to kopumā stacionāros patlaban ārstējas 105 pacienti, kas ir līdz šim lielākais Latvijas slimnīcās vienlaicīgi ievietoto Covid-19 pacientu skaits, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

No visiem stacionētajiem 98 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet septiņi ir ar smagu slimības gaitu.

Aizvadītajā diennaktī stacionāru atstājuši četri pacienti, savukārt līdz šim no stacionāra izrakstīti 304 pacienti, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu