LTV: Ar Covid-19 inficējušies divi Saeimas komisiju konsultanti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā nonākusi informācija, ka ar Covid-19 inficējušies divi Saeimas komisiju konsultanti.

Šonedēļ bija saņemta informācija par saslimšanu, kas saistīta ar Saeimas Juridisko komisiju.

Neoficiāla informācija liecina, ka Covid-19 varētu būt skāris vēl vismaz vienu parlamenta komisiju - Valsts pārvaldes un pašvaldību komisiju. Inficēto vidū deputātu neesot, taču infekcija esot skārusi konsultantus.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītājs Ralfs Nemiro (KPV LV) atzina, ka, iespējams, inficēšanās riskam pakļauta ir arī viņa vadītā komisija.

Pēc Nemiro teiktā, lai arī līdz šim Tautsaimniecības komisijas notikušas hibrīdformātā, proti, daļa deputātu sēdēs piedalās klātienē, bet daļa - attālināti, tomēr oktobra vidū komisijas sēdi klātienē apmeklēja visi deputāti.

Nemiro piebilda, ka nedz viņš, nedz viņa vadītās komisijas deputāti vēl nav veikuši Covid-19 testu. Nemiro sacīja, ka patlaban lielākoties testus veic deputātu konsultanti, jo viņu darbs lielākoties ticis organizēts, tiekoties klātienē.

Saeimas deputāti tikuši aicināti iespējami ātri veikt Covid-19 testus, lai savlaicīgi varētu identificēt un novērst plašākus vīrusa izplatības riskus. Parlamentārieši ir saņēmuši Saeimas Administrācijas ziņu ar aicinājumu testēsties personām, kas Saeimas telpās bijušas pēc 15.oktobra.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu